“Yol Kardeşliği” projemizi hayata geçiriyoruz!
Cemevlerimiz/Alevi Kültür Merkezlerimiz aracığıyla canlarımız arasındaki diyaloğu geliştirmek, dayanışmak, paylaşmak, bir, iri, diri olmak, yolumuzu birlikte sürmek, güç katmak için, “Yol Kardeşliği” projemizi hayata geçiriyoruz.
Bundan sonra, Avrupa ve Türkiye Alevi kurumları bir üst farkındalıkla birlikte yürüyecek, birlikte üretecek, birlikte paylaşacaklar.
Her türlü asimilasyona karşı; Alevilik inançsal hizmetleri olan erkânları, ritüelleri ve sosyal, kültürel çalışmaları kapsayan, özellikle inancımızın temel taşı olan musahiplik (kardeşlik) bağını yeniden canlandırıp ve yaygınlaştıracaklar.
Avrupa’da ve Türkiye’de Alevilik inancı adına ortak mücadele eden Alevi kurum ve kuruluşlarına üye olan tüm canlarımızın Alevilik inançlarına uygun bilgi, görgü, eğitim başta olmak üzere Akademik çalışmalara da yer vererek, gelecek nesillerin yolumuza uygun yetişmesini, bu güzel yola sahip çıkmasını sağlayacaklar.
Diğer tüm aydın ilerici sivil toplum örgütleriyle işbirliğine giderek, eğitim de paydaş yaratarak gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimine destek olmak, yani ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi (burs) veya ayni (kırtasiye malzemeleri, okul tefrişatı-tadilatı, gıda, giyim malzemeleri vb) yardımlar için birliktelik ve güç sağlayacak, “El Ele El Hakka” felsefesiyle çalışmalar yürütecekler.
İşte bu ve benzeri hedefler doğrultusunda “Yol Kardeşliği” projemizi, aşağıda isimleri yazılan Cemevlerimiz/Alevi Kültür Merkezlerimiz ile, pilot proje olarak başlatıyoruz.
Bu anlamda, bundan sonra aşağıdaki kurumlarımız birbirlerine her bir anlamda sahip çıkacak, koruyacak, kollayacak, onunla bir ve bütün olacaktır.
“Yol Kardeşliği” projesinde yer almak isteyen diğer kurumlarımızın, çatı kurumlarımıza başvurmaları yeterli olacaktır.
Yol cümleden uludur.
Bu yola ikrar verenlere Aşk Ola.
“Yol Kardeşliği” projesine ilk etapta katılan kurumlarımız:
– Ringsted Alevi Kültür Merkezi (Danimarka) – Hace Bektaş Veli Vakfı Merzifon Şubesi Cemevi
– Metz Alevi Kültür Merkezi (Fransa) – KKTC Alevi Kültür Merkezi (Kıbrıs)
– Vorarlberg Alevi Kültür Merkezi (Avusturya) – Muğla Milas Güllük Cem Evi
– Viyana Alevi Toplumu (Avusturya) – Topçu Baba Cemevi Kırklareli
– Wels Cemevi (Avusturya) – İstanbul Bağcılar Cemevi
– Wiener Neustadt Alevi Kültür Merkezi (Avusturya) – İstanbul Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi
– Strasbourg Alevi Kültür Merkezi (Fransa) – Ankara Keçiören Cemevi
– Roterdam Alevi Kültür Merkezi (Hollanda) – Çorum Alevi Kültür Merkezi
– Frankfurt Alevi Kültür Merkezi (Almanya) – Çorum Hacı Bektaş Vakfı
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu -AABK