HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Aşık Veysel’i 49. ölüm yıl dönümünde TBMM Genel Kurulu’nda anarak Aşık Veysel’in Alevi Bektaşi inancındaki âşıklık geleneğinin son yüzyıldaki en büyük temsilcilerinden biri olduğunu belirtti. Kenanoğlu konuşmasının sonunda, Aşık Veysel’in 1971 yılındaki son konserinde seslendirdiği ‘Hacı Bektaş’ türküsünü söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Aşık Veysel’i 49. ölüm yıl dönümünde TBMM Genel Kurulu’nda andı.
Kenanoğlu Meclis’te yaptığı konuşmasında, Aşık Veysel’in Alevi Bektaşi inancındaki âşıklık geleneğinin son yüzyıldaki en büyük temsilcilerinden biri olduğunu belirterek, Aşık Veysel’in 1971 yılındaki son konserinde seslendirdiği ‘Hacı Bektaş’ türküsünü söyledi.
“MEKÂNI PİR HÜNKÂR’IN YANI OLSUN”
Kenanoğlu, Aşık Veysel’le ilgili yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
“Alevi Bektaşi inancındaki âşıklık geleneğinin son yüzyıldaki en büyük temsilcilerinden Âşık Veysel’in Hakk’a göç yolculuğunun yıl dönümündeyiz. Veysel Baba doğanın doğum günü olan 21 Martta sadık yârine kavuştu.
Son konserini 15 Ağustos 1971’de Hacıbektaş’ta veren Âşık Veysel, Hünkâra şöyle seslendi:
‘Medet mürvet deyip kapına geldim / İsteğim dileğim var Hacı Bektaş / İndim eşiğine yüzümü sürdüm / Kusurum günahım var Hacı Bektaş / Sana yalvarıyor Veysel biçare / Yine senden olur her derde çare / Bir arzuhal sundum gahı Hünkâr’e / Keremin ihsanın bol Hacı Bektaş’ diyerek âdeta vedalaşmış ve göç yolculuğuna başlamıştır.
Yolu ışık, devri daim, menzili mübarek olsun, mekânı Pir Hünkâr’ın yanı olsun.”
PİRHA/ANKARA