İran’da eylemlere destek veren sanatçılar tutuklandı

İran ve Rojhilat kentlerinde eylemler sürüyor, eylemlere destek veren sanatçılar tutuklanırken, önümüzdeki hafta yapılacak eylemlere katılım çağrıları yapıldı

Jîna Emînî’nin (Mahsa Amini) katledilmesi sonrası 16 Eylül’de İran ve Rojhilat’ta başlayan eylemler devam ediyor. ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla yayılan eylemler rejim güçlerinin saldırıları altında devam ediyor. İran futbol takımının mağlubiyeti nedeniyle yapılan kutlamalar da kitlesel eylemlere dönüştü.

Yaralı genç hayatını kaybetti

Rojhilat kentlerinde öğrenciler, İran futbol takımının halkı değil hükümeti temsil ettiğini dile getirerek takımın dünya kupasında yenilmesini sevinçle karşıladı. Öte yandan gün önce protestolarda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Awat Qadirpur isimli gencin Bokan’da hayatını kaybettiği belirtildi.

Anmaya katılım çağrısı

Yine Sine’de rejim güçleri tarafından işkence ile katledilen Ramin Fethi’nin 40’ıncı yas töreninin bugün mezarı başında yapılacağı belirtilerek katılım çağrısı yapıldı.

Önümüzdeki hafta yapılacak olan protesto eylemleri için de ilişkin hazırlık çağrısı yapıldı. Çağrıya göre, 5, 6 ve 7 Aralık’ta halk eylemleri gerçekleştirilecek.

Sanatçılardan destek

Devam eden eylemler için bir grup İranlı tiyatro ve sinema oyuncusu kamera karşısına geçerek, protestoları destekledi. Oyuncular, sabit çekim kameranın karşısına siyahlar giyerek ve teker teker geçerek sadece sessizce durdu. Kadınlar ise başörtülerini takmadı.

Video sonrası tutuklama

Yayınlanan videoda oyuncu Soheila Golestani, tiyatro yönetmeni Hamid Pourazri ile bir grup tiyatro ve sinema sanatçısı yer aldı.

Videonun yayınlanmasının ardından aralarında tiyatro yönetmeni Hamid Pourazer ve aktris Soheila Golestani’nin de bulunduğu çok sayıda sanatçı rejim güçleri tarafından tutuklandı. Basında yer alan haberlere göre, Golestani ve Pourazri’nin nereye götürüldüğü ise bilinmiyor.

DIŞ HABERLER

#İranda #eylemlere #destek #veren #sanatçılar #tutuklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER