Erkek şiddeti çetelesi: En az 31 kadın ‘yakınları’ tarafından katlledildi

JINNEWS, kasım ayı şiddet erkek şiddeti çetelesini yayınlandı, verilere göre kasım ayında erkekler en az 31 kadını katletti

JINNEWS tarafından her ay basında çıkan haberlerden derlenerek hazırlanan kadınlara şiddet çetelesi yayınlandı. Kasım ayı verilerini içerek çeteleye göre, Kasım ayında en az 31 kadın ve 5 çocuk katledildi.

Katiller yine ‘en yakınlar’

Kasım ayında 13 kadının ölümü “şüpheli” olarak kayıtlara geçerken, faillerden biri eski polis olurken, kadınlar yine en yakınları tarafından hedef alındı. Yine hayatını kaybeden 5 çocuktan 4’ü şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadınlardan 15’i evli oldukları, 8’i arkadaşı, 3’ü akrabası, 1’i boşandığı, 1’i tanıdığı erkek tarafından katledildi. 2 kadının faillerinin kim olduğu tespit edilmezken, kadınlardan 1’i ise iş cinayetinde hayatını kaybetti.

En çok İstanbul’da yaşandı

Evli oldukları erkekler tarafından katledilen kadınlardan 2’si boşanma aşamasında olurken, kadın katliamlarının kentlere göre dağılımı ise İstanbul’da 6, İzmir’de 3, Hatay’da 2, Antalya’da 2, Manisa’da 2, Denizli’de 2, Amed’de 1, Bursa’da 1, Kayseri’de 1, Ankara’da 1, Muğla’da 1, Uşak’ta 1, Antep’te 1, Konya’da 1, Samsun’da 1, Erzirom’da 1, Êlih’te 1, Adana’da 1, Kocaeli’de 1 ve Bolu’da 1 oldu

Faillere yargı zırhı

Kadınlara yönelik saldırılara yargı eliyle cezasızlık Kasım ayında da devam etti. İzmir’de 2 yıl önce eski arkadaşı A.’ya şiddet uygulayan ve tecavüz eden E.E. isimli erkek, yargılandığı davada ev hapsi ile serbest bırakıldı.

Yargı zırhına bir başka örnek ise Sêrt’te ( Siirt) yaşandı Y.K. isimli erkek, evli olduğu Y.K.’ye şiddet uyguladı. Fail görüntülere rağmen mahkemece serbest bırakıldı.

İSTANBUL

#Erkek #şiddeti #çetelesi #kadın #yakınları #tarafından #katlledildi

EN SON EKLENENLER