Adalet Nöbeti 146. günde: Zulüm sürdükçe mücadele de sürecek

Hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla İzmir’de devam eden Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, duyarlılık çağrısı yaptı

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla alilerin başlattığı Adalet Nöbetleri devam ediyor. İzmir’de adliye önünde 146’ıncı günde devam eden eyleme bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme ve Foça ilçe örgütleri destek verdi.

Burada konuşan HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer, “Hasta mahpusların tedavi ve sağlık haklarına erişimindeki sorunlar büyüyerek devam ediyor. Her gün sevklerle ailelerden uzak hapishanelere gönderiliyorlar. Çoğu aile yüz yüze görüşme imkânı bulamıyor. S ve Y tipi hapishanelerde tamamen izole edilerek dayanışmadan yoksun bırakılıyorlar. Ağır hasta tutuklular tek başlarına yaşamlarını sürdürmesi mümkün değil. Olumsuz koşullar, onları ölüme daha da yaklaştırıyor. Sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz ise, “Barış ve adaletin anneleriyiz. Devlet her yerde savaş başlattı, her yeri talan ediyor. Artık bu zulme, savaşa yeter diyoruz. Çocuklarımız haksız hukuksuz bir şekilde içeride tutuluyor. Her yerde barış ve adalet istiyoruz. Çocuklarımız üzerinde zulüm sürdükçe mücadelemiz sürecektir” dedi.

İZMİR

#Adalet #Nöbeti #günde #Zulüm #sürdükçe #mücadele #sürecek

EN SON EKLENENLER