Erkek kardeşi tarafından katledilen Hezer için iki kentte protesto

Riha’da erkek kardeşi tarafından katledilen Bahar Hezer için iki kentte yapılan açıklamlarla kadın katliamları kınandı

Riha’da (Urfa) 3 Aralık’ta sokak ortasında erkek kardeşi tarafından katledilen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mühendisleri Odası (İMO) Şube yöneticisi Bahar Hezer için açıklama yapıldı.

Riha ve Mêrdîn’de yapılan açıklamlarda kadınlar, cezasızlığın katillere cesaret verdiği vurguladı.

Riha’daki kadın örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu, TMMOB’a bağlı oda üyeleri, İMO şube binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada söz alan Şehir Plancıları Odası (ŞPO) yöneticisi Elif Erdem, “Kadın cinayetlerinin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu ve kadına yönelik şiddetin politik olduğunu biliyoruz” dedi. Erdem, “Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Takılan kravatlara yapılan indirimlere tahammülümüz artık yok” diye kaydetti.

‘Asla vazgeçmeyeceğiz’

Erdem, kadın karşıtı tüm politikalara karşı mücadelelerinin büyüyerek devam edeceğine işaret ederek, “Bahar’ın asla yalnız olmadığını, susmadığımızı, korkmadığımızı, itaat etmediğimizi, Bahar’ın katilinin en ağır cezayı alması için biz kadınların sürecin takipçisi olacağımızı, artık tek bir kadının bile cinayete kurban gitmemesi için mücadelemizin büyüyerek devam edeceğini ve asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

‘Şiddetin her türlüsüne karşı duracağız’

TMMOB Mêrdîn İl Koordinasyon Kurulu (İKK) da, şube binasında açıklama yaptı. Burada söz alan İMO Mêrdîn Şube yöneticisi Mizgincan Dinç Arsu, “Bizler bu şehrin kadınlarıyız, kadın mühendisleri, mimarları, şehir plancılarıyız. Devletin tüm mekanizmaları ve tüm bireyler üzerine düşeni yapmalı. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz. Şiddetin her türlüsünün karşısında yer alacağız” dedi.

İki kentte de açıklamalar “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

#Erkek #kardeşi #tarafından #katledilen #Hezer #için #iki #kentte #protesto

EN SON EKLENENLER