ILO: Her 5 kişiden biri şiddete ve tacize uğruyor

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve araştırma kuruluşu Gallup, ortaklaşa hazırladıkları raporda, işyerlerinde taciz ve şiddete uğrayan çalışanların durumunu odağa aldı

Voa Türkçe’nin haberinde; İk kez hazırlanan “İşyerinde Şiddet ve Taciz Deneyimleri” raporuna göre; dünya genelinde çalışanların beşte birinden fazlasının taciz ve şiddete uğradığı açıklandı.

Fiziksel ve psikolojik şiddet

Küresel çapta 75 bin kişinin katıldığı ve soruları yanıtladığı araştırma raporu, çalışan erkek ve kadınların yüzde 17.9’unun çalışma hayatlarının bir noktasında psikolojik şiddet ve tacize uğradıklarını, yüzde 8.5’inin ise fiziksel şiddet ve tacize uğradıklarını ortaya koydu. Yanı sıra kadınların erkeklere oranla daha çok şiddet ve tacize maruz kaldıkları kaydedildi.

En fazla kadınlar hedefte

Araştırma verilerine göre, işyerlerinde şiddet ve tacize uğrayanlar en çok gençler ve göçmenlerden oluşurken, genç kadınların cinsel şiddet ve tacize maruz kalma olasılığı genç erkeklere oranla iki kat daha fazla. Ayrıca her beş mağdurun üçünden fazlasının, birden çok kez şiddet ve tacize uğradığı da öne çıkan bir başka veri.

Önleme mekanizmaları güçlendirilmeli

Uluslararası Çalışma Örgütü ile ortak çalışan Gallup kuruluşu adına konuşan Andrew Rzepa, “İşyerlerinde ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde şiddet ve tacize ilişkin sağlam verilerin düzenli olarak toplanması, teftiş sistemleri, iş sağlığı, iş güvenliği politikaları ve programlarıyla şiddeti, tacizi etkili bir şekilde önlemek, yönetmek için denetleme mekanizmalarının genişletilmesi ve sürekli güncellenmesi gerekiyor. Ayrıca çalışanların adalete güvenini oluşturmak ve mağdurların desteklenmesini sağlamak için her düzeydeki kurumların kapasitesinin geliştirilmesi şart” dedi.

KADIN SERVİSİ

#ILO #kişiden #biri #şiddete #tacize #uğruyor

EN SON EKLENENLER