AP’de rüşvet skandalı: Yunan vekil gözaltında

Katar’ın Avrupa Parlamentosu çalışanlarına rüşvet verdiği iddia edilirken, gözaltına alınanlardan biri de Yunan sosyalist milletvekili Eva Kaili oldu

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’ın, “Ekonomik ve siyasi kararları etkilemek için bazı Avrupa Parlamentosu çalışanlarına yüklü miktarda rüşvet verdiği” iddia edilirken, başlayan gözaltı operasyonunda sayı artıyor. Buna göre, gözaltına alınanlardan biri de Ortadoğu ile ilişkilerden sorumlu Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yunan sosyalist milletvekili Eva Kaili.

9 Aralık’ta Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde Belçika polisi tarafından Avrupa Parlamentosu çalışanlarına yönelik “yolsuzluk, suç örgütü üyeliği ve kara para aklama” iddialarına ilişkin 16 ayrı noktaya baskın düzenlendi.

Belçika Federal Savcılığı ise “Bir Körfez ülkesinin” Avrupa Parlamentosu’nun ekonomik ve siyasal kararlarını etkilediği şüphesiyle temmuz ayından bu yana bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Buna göre, iddianamede adı geçen Körfez ülkesi, Avrupa Parlamentosu’nda siyasi ve stratejik konuma sahip kişilere, “önemli miktarda para ve pahalı hediyeler” sunarak, parlamento kararlarını etkilemeye çalıştığından şüpheleniliyor belirtildi.

Belçika’da yayımlanan Knack dergisi ile Le Soir gazetesi ise bu ülkenin Katar olduğu iddia edildi. Knack dergisine göre, operasyon düzenlenen kişiler arasında, sosyal demokrat ve muhafazakar gruba bağlı milletvekili danışmanları, eski bir parlamenter ile eski bir sendikacı da bulunuyor. Kaili’nin, gündüz gözaltına alınan isimlerden biriyle bağı bulunduğu ve kendisine suçüstü yapıldığı belirtiliyor.

Öte yandan Belçika federal polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınanların sayısı Kaili ile beşe yükseldi.

HABER MERKEZİ

#APde #rüşvet #skandalı #Yunan #vekil #gözaltında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER