Emek ve Özgürlük İttifakı: Asgari ücretlinin sofrasına çöktüler

İnsanca bir yaşama yetecek bütçe talebiyle açıklama yapan Emek ve Özgürlük İttifakı açıklamasında, 2023’te toplanacak 3 trilyon 200 milyar lira verginin yükünü emekçilerin çekeceğini belirtti

Emek ve Özgürlük İttifakı Adana’da Meclis’te görüşmeleri devam eden bütçe için “Halk İçin Bütçe, İnsanca Yaşayacak Asgari Ücret” adıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. İsmet İnönü Parkı’nda bir araya gelen grup adına söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticisi Hakan Çayan, bütçenin emekçilerin sırtına yüklenip kaynakların patronlara aktarıldığını, yurttaşlara ve emekçilere birleşip, ortak mücadele çağrısında bulundu.

İşe başlama maaşı olması gereken asgari ücret miktarının milyonlarca işçi için azami maaşa dönüştürüldüğünü ifade eden Çayan, “Bugün dört kişilik bir ailenin asgari geçim şartlarını belirleyen yoksulluk sınırı 26 bin TL oldu. Ülkede açlık sınırı 7 bin 800 TL ama hâlihazırda asgari ücret 5.500 TL. Onun için diyoruz ki, 2023 yılı için; fazla mesaiye, ek iş yapmaya ihtiyaç duymadığımız, insanca yaşayabileceğimiz ve yoksulluk sınırının üstünde bir asgari ücret belirlensin” dedi.

Herkesten çok çalışıp herkesten yoksul olan Türkiyeli emekçilerin 2023’te toplanacak 3 trilyon 200 milyar lira verginin yükünü de çektiğini anlatan Çayan, “Sonra da bizden topladıkları paraları patronlara aktarıyorlar. Asgari ücretlinin sofrasına çöken iktidar, merkezi yönetim bütçesinden faize 565,6 milyar TL ayırdı. Dışarıda yandaşlarına vergi cenneti yaratırken, içeride ise halka vergi ve zam cehennemi yaşatıyorlar. Faizcilere para var. Ama işçi ve emekçiye para yok” diye konuştu.

Çocukların okula aç gittiğini ifade eden Çayan, “Örgütlenirsek, bir araya gelirsek geçinebilecek, insanca yaşayacak bir ücrete ve yeni haklara kavuşabiliriz” dedi.

Bütçede savunma ve güvenlik harcamaları ve savaş lobileri için 468,7 milyar TL kaynak ayrıldığını dile getiren Çayan, buna karşı mücadele çağrısı yaptı.

ADANA

#Emek #Özgürlük #İttifakı #Asgari #ücretlinin #sofrasına #çöktüler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER