Irak bankalarından çalınan paralar Türkiye’ye taşınmış

Irak Temiz Eller Komisyonu, Irak bankalarından çalınan 2,5 milyar doların büyük bir bölümünün Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a kaçırıldığını açıkladı

Irak Temiz Eller Komisyonu, Genel Vergi Dairesine ait Irak bankalarından çalınan 2,5 milyar doların peşinde. Irak Başbakanı Sudani, çalınan paralardan geri alınanlarla 2 defa basın mensuplarının karşısında geçti.

Irak Temiz Eller Komisyonu Sözcüsü Ali Muhammed, dün basın mensuplarına verdiği demeçte tüm zorluklara rağmen çalınan paraları geri getirmeye gayret ettiklerini belirtti.

Temiz Eller Komisyonu Sözcüsü Ali Muhammed, Genel Verdi Dairesine ait çalınan 2,5 milyar dolar paranın büyük bir bölümünün Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e kaçırıldığını belirtti.

Ali Muhammed, Ürdün’de ilgili makamlarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar elde edildiğini ancak Türkiye’ye taşınan paraların geri alınması konusunda ise hukuki engellemelerle karşılaştıklarını ifade etti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, geçtiğimiz günlerde çalınan paralar ile birlikte basın açıklaması yapmış ve devlet bankasından çalınan 2,5 milyar doların bir kısmının devlete iade edildiğini duyurmuştu.

Sudani, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, “İnceleme yürüten ilgili komisyonlar, çalınan meblağdan 182 milyar dinarın (124 milyon 600 bin doların) iade edilmesini sağladı” demişti. Sudani, söz konusu paraların çalınmasına bazı devlet kurumlarında çalışan kişilerin yardımcı olduğunu açıklamıştı.

Irak’ta 16 Ekim’de Genel Vergi Dairesi’ne ait 2,5 milyar dolarlık mevduat bir devlet bankasından çalındı. Maliye Bakanlığı, çalınan paralara ilişkin inceleme başlatılması için Şeffaflık Kurumuna resmi yazı göndermişti.

Şeffaflık Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, konu hakkında inceleme başlatıldığı ve meselenin yargıya taşındığı bildirilmişti.

İçişleri Bakanı Osman Ganimi, 26 Ekim’de yaptığı açıklamada, olayın zanlılardan Nur Zuheyr’in özel bir uçakla yurt dışına kaçmak isterken havalimanında özel olarak görevlendirilen bir güç tarafından yakalanarak tutuklandığını belirtmişti.

Kaynak: RojNews

#Irak #bankalarından #çalınan #paralar #Türkiyeye #taşınmış

EN SON EKLENENLER