Açlık grevindeki tutukluların durumu ağırlaşıyor: Bizi artık duyun

Ereğli Cezaevi’nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren tutukluların durumunun kötüleştiği, tutukların tamamen tecrit edildiği belirtildi

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarına karşı 4 Ekim’de 10’ar günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevi başlatan tutuklular, 16 Kasım’da bunu süresiz- dönüşümsüz açlık grevine çevirdi.

Açlık grevindeki tutukluların durumunun gittikçe kötüleştiği belirtildi. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde Mehmet İşiktaş, “Cezaevi müdürü, açlık grevindeki tutukluların, diğerlerini etkileyerek açlık grevini büyüttükleri iddiasıyla diğer tutuklularla görüşmesini ve konuşmasını engelliyor. Bizi tamamen tecrit edip açlık grevinin duyulmasını engellemek istiyorlar. Bizi artık duyun” ifadelerini kullandı.

‘Bir an önce bir şeyler yapın’

Ailesiyle yaptığı görüşmede İşiktaş, selamlaşmaları ve Kürtçe konuşmalarının dahi yasak olduğunu kaydederek, “Cezaevinde hasta ve eli-kolu olmayan, tek başına temel ihtiyaçlarını gideremeyen tutuklular tekli hücrelerde tutulmaya devam ediliyor. Farklı cezaevlerinden sürgün edilip getirilen tutuklular tekli hücrelere konularak tecrit ediliyor. Yaklaşık 30 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan arkadaşlarımızın durumu her geçen gün kötüleşiyor. Bunlardan bir tanesi de Remzi Akyürek. Remzi arkadaşımızın durumu çok ağır, bir an önce bir şeyler yapılması gerekiyor. Cezaevine ağır şartlarının iyileştirilmesi taleplerimize dair Ereğli Cezaevi İdaresi’ne yaptığımız başvurular reddediliyor. Gün geçtikçe açlık grevine katılan kişi sayısı artıyor. Bu yüzden bütün bu hak ihlallerine ve ağır tecride karşı başlattığımız süresiz-dönüşümsüz açlık grevine devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: MA

#Açlık #grevindeki #tutukluların #durumu #ağırlaşıyor #Bizi #artık #duyun

EN SON EKLENENLER