Wan’da Star Kadın Derneği çocuk istismarını protesto etti

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını ‘evlilik’ adı altında tecavüzüne göz yumması Wan’da Star Kadın Derneği tarafından protesto edildi

Wan’da Star Kadın Derneği, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını müridi ile evlendirmesine ilişkin açıklama yaptı. Dernek binası önünde yapılan açıklamada konuşan Star Kadın Derneği Yöneticisi Serap Güvenç, oy kaybetmek istemeyen iktidarın, tarikat ve cemaatlerde yaşanan istismara sessiz kaldığını belirtti.

Türkiye’de çocuk istismarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Güvenç, “Milyonlarca kız çocuğu, bu ülkede eğitim hakkından ve sosyal haklardan yoksun bırakılmaktadır. Eğitimden uzak kalan kız çocukları ya ev içi emek sömürüsüne ya da erken yaşta evlendirilerek cinsel saldırıya ve şiddete açık hale getirilmektedir. İktidarın çocuğa yönelik şiddet ve istismar vakaları failleri cesaretlendirerek, yasal düzenlemelerle çocuk evliliklerinin önünü açtı. Bu sorunu daha da derinleştirmektedir. Zira mevcut siyasi iktidar, kadını ve çocuğu aile içi şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi gibi kapsamlı bir uluslararası sözleşmeyi bir gecede feshetmekte, çocuğu koruyan diğer ulusal ve uluslararası sözleşmeleri etkin olarak uygulamamakta, şiddet ve istismar faillerini cezasızlık politikalarıyla aklayarak, bu çocuk yaşta evliliklerin ve istismarın suç ortağı olmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın “Çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir” açıklamasına değinen Güvenç, “Açıklamayla yine siyasi iktidarın sorumluluğunu yok saymıştır. Bakan’ın, iktidarın temel sorumluluğunu bulanıklaştırmak adına söylediği bu sözleri kabul etmiyoruz” diye konuştu.

WAN

#Wanda #Star #Kadın #Derneği #çocuk #istismarını #protesto #etti

EN SON EKLENENLER