Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Uçar: Emek ve Özgürlük İttifakı mücadele ittifakıdır

Partisinin il kongresinde konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ‘Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil, bir mücadele ittifakıdır’ dedi

Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni Mersin Yenişehir Belediyesi’ne bağlı bir salonda gerçekleştirdi.

Kongreye, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Rıdvan Turan, HDP Mersin İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Hoşyar Sarıyıldız, HDP PM üyeleri ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Divan seçimi ile başlayan kongre saygı duruşuyla devam etti.

Kongrede ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına tepki göstererek, AKP’nin kayyum rejimine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride işaret eden Uçar, “Tecrit bir insanlık suçudur. Tecrit yasaları çiğnemektir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz” dedi.

AKP ve MHP’nin Türkiye için bir tehdit olduğunu aktaran Uçar,  Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil, bir mücadele ittifakıdır. Şimdiye kadar yan yana gelemeyenleri bu ittifak yana yana getirecektir” diyerek ortak mücadele çağrısında bulundu.

Konuşmalar ardından faaliyet ve mali raporların okunması ardından Yeşil Sol Parti Mersin Eşbaşkanlığı’na Zeliha Burcu Acar ile Ziya Uncu seçildi.

MERSİN

#Yeşil #Sol #Parti #Eş #Sözcüsü #Uçar #Emek #Özgürlük #İttifakı #mücadele #ittifakıdır

EN SON EKLENENLER