Müzisyenlere şiddet bitmiyor: Dudarık’ın hayati tehlikesi sürüyor

Onur Şener’in katledilmesinin ardından müzisyen Özkan Süslüer şiddet uğramış ve failler serbest bırakılmıştı. Şimdi de Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık, sahne aldıkları mekanın çıkışında darp edildi. Dudarık’ın hayati tehlikesi sürüyor

Anadolu Rock grubu Piiz’in davulcusu Mehmet Dudarık, grubun Ankara konserinin ardından darp edildi. Konserin ardından telefonla konuşmak için dışarıya çıkan Dudarık, tanımadığı bir şahıs tarafından “ayağıma bastın” denerek darp edildi. Grubun sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, Dudarık’ın yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

“Mehmet şu anda İbni Sina Hastanesi’nde yoğun bakımda” diyerek haberi duyuran “Piiz” grubunun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Sevgili kardeşimiz, grubumuzun davulcusu Mehmet Dudarık, geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara’da verdiğimiz konser sonrasında, tanımadığı bir şahsın ‘ayağa basma’ bahanesiyle sataşması sonrası, arkası dönük bir şekilde telefonla konuşurken saldırıya uğramıştır. Kafasına aldığı çok sayıda darbe sonrası hastaneye kaldırılan davulcumuzun hayati tehlikesi devam etmektedir ve halen yoğun bakımda bulunmaktadır. Saldırgan şahıs, kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmış ve adli süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna ve sevenlerimize üzüntü ile duyururuz.”

Ankara Emniyeti olayın ardından yaptığı açıklamada Dudarık’ı darp eden şahsın tutuklandığını açıkladı.

Cezasızlık devrede

Öte yandan Bursa’da bir gece kulübünde sahneye çıkan müzisyen Özkan Süslerer’i, ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmadığı için 9 kişi tarafından şiddete maruz bırakılmıştı. Gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gördüğü şiddet nedeniyle hastaneye kaldırılan Özkan Süslüer’in kaburgasında kırıklar oluştu ve omzu çıktı. Süslüer 1 ay iş göremezlik raporu aldı.

İlk değil!

Ankara’da istek şarkı çalmadığı gerekçesiyle müzisyen Onur Şener ise katledilmişti. Şener’in ölümünün ardından müzisyenler tepki göstermiş iktidarın nefret diline ve cezasızlık politikasına dikkat çekmişti.

Şener’i şiddet uygulayarak katleden 3 kişinin ise kamuda memur olarak çalıştığı ve daha önceden sicillerinin kabarık olduğu ortaya çıkmıştı.

Suç sicilleri kabarık

Onur Şener’i katleden Çalışma Bakanlığı iş müfettişi olarak çalışan Ali Gündüz’ün taksirli yaralamadan kaydı, İstanbul’da Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olarak çalışan İlker Karakaş’ın ise üç suçtan kaydı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

KÜLTÜR SERVİSİ

#Müzisyenlere #şiddet #bitmiyor #Dudarıkın #hayati #tehlikesi #sürüyor

EN SON EKLENENLER