Kadıköy saldırısına tepki: Tokadı AKP sandıkta yiyecek

Kadıköy’de yapılan eylemde yapılan saldırıda HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye tokat atılması birçok yerde protesto edildi, eylemlerde saldırının tüm Kürtlere olduğu belirtildi

Ağır tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek ve aylardır hasta tutukluların durumuna dikkat çekek amacıyla yapılan Adaleet Nöbeti’nin dün Kadıköy’de yapılan final eylemine saldırı birçok kentte protesto edildi.

Dün Kadıköy’de yapılan eylemede polis Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’ye tokat atmasına karşı bugün birçok kentte halk alanlara çıktı.

Mücadele durmayacak

HDP Wan İl Örgütü’nün Perihan AVM önünde yaptığı açıklamada konuşan HDP Wan İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, yapılan saldırıyı “ahlaksızca” nitelendirdi. Polis şiddetinin birçok toplumsal eylemde halka ve seçilmişlerimize yöneldiğinin tanığıyız” dedi. “Üniformalı faillerin” devlet tarafından korunduğunu vurgulayan Karakoyun, “Ne tecrit politikaları ne de kutuplaştıran siyaset halklarımızın demokratik siyasal mücadelesini durduramayacak” diye kaydetti.

Kürtlere yaklaşımdır

HDP Colemêrg İl Örgütü de, parti binası önünde yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi. HDP Colemêrg Milletvekili Sait Dede, “Ferhat Encü şahsında o tokat tüm Kürt halkına atılmıştır. Sadece Kürt halkı değil, aslında tüm muhalefete atıldı. Dün yaşanan olay AKP’nin Kürt’e gerçek yaklaşım olayıdır. En büyük tokadı sandıkta AKP iktidarı ve onun güdümündeki maşalarına vuracağız” dedi.

Nefret kustular

Agirî’nin Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde HDP binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Bazîd İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan, “Ferhat Encü’ye atılan tokat, sadece ona değil Kürt halkına ve demokrasi güçlerine atılmıştır. İktidarın yarattığı düşmanlık politikaları ve nefret iklimi kolluk güçlerini hadlerini aşan bir noktaya çekmiş, iktidardan cesaret alan polisler hak ve adalet arayan herkese nefret kusmuştur” dedi.

HABER MERKEZİ

#Kadıköy #saldırısına #tepki #Tokadı #AKP #sandıkta #yiyecek

EN SON EKLENENLER