HDP savaşa ve yoksulluğa karşı miting yapacak

Elih’te ‘Savaşa ve yoksulluğa hayır’ şiarıyla 25 Aralık Pazar günü bir miting gerçekleştirilecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Êlih’te “Savaşa ve yoksulluğa hayır” şiarıyla 25 Aralık Pazar günü 8 Mart Park’ında miting düzenleyecek. Mitinge Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz katılacak. Saat 12.00’de başlayacak mitingde, sanatçılar Kadir Çat ve Koma Rîtmên Azad da sahne alacak.

Miting hazırlıklarına dair konuşan HDP Êlih İl Örgütü yöneticisi Mehmet Şirin Öngün, kurum ve basın ziyaretleriyle başlayan çalışmalarının aile, esnaf ve mahalle çalışmalarıyla devam ettiğini söyledi.Kent merkezi ve 5 ilçesinde çalışma yürüttüklerini dile getiren Öngün, “Bu kapsamda miting koordinasyonu oluşturarak sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Kurum ziyaretlerinden sonra mahalle ve ilçelerde çalışmalara başladık. Kentin 5 ilçesinde anons aracı ile yurttaşlar mitinge davet edilecek. Bunun yanı sıra hem ev hem de iş yeri ziyaretlerinde bulunacağız” diye konuştu.

Katılım önemli

Katılımın güçlü geçmesi için 5 günlük süreçte çalışmalarını hızlandırarak devam edeceklerini vurgulayan Öngün, “Bu miting büyük bir coşkuyla karşılanacak. Sömürüye karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, tecritte karşı adaleti, yoksulluğa karşı hakça bölüşümü, zorbalığa karşı özgürlüğü savunanların sesinin yükseleceği mitinge katılımı önemli” dedi.

Elih

#HDP #savaşa #yoksulluğa #karşı #miting #yapacak

EN SON EKLENENLER