Dundar: Kürt halkı katliamlara karşı geri adım atmayacak

DBP Nisêbîn ilçe kongresinde konuşan HDP Milletvekili Pero Dundar, Kürt halkının katliamlara karşı geri adım atmadığını, direnişin olmadığı yerde faşizmin yaygınlaşacağına işaret ederek, mücadeleden başka yol olmadığını belirtti

Saldırıların hedefinde olan 23 Aralık’ta Eşbaşkanları Keskin Bayındır ve birçok il ve ilçe eşbaşkanı gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde kongreye gitti.

Çok sayıda kişinin katıldığı kongrede söz alan HDP Milletvekili Pero Dundar, Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne dönük saldırıya değinerek konuşmasına başladı. Saldırıyı, Sakine Cansız ve arkadaşlarının katledilmesinin devamı olarak nitelendiren Dundar, Kürt halkının katliamlara karşı geri adım atmadığını vurguladı. Dundar, direnişin olmadığı yerde faşizmin yaygınlaşacağına işaret ederek, mücadeleden başka yol olmadığını ifade etti.

İmralı duruşu Kürt halkının duruşudur

Kürt kazanımlarının hedef olduğunu belirten Dündar, “İmralı’nın duruşu Kürt halkının mücadelesinin duruşudur. Bu nedenle faşizm tecridi bu kadar derinleştirmiştir. 24 yıldır tecrit altında. 2 yıldır tek bir haber yok. İmralı’nın kapıları açılmalı. Sayın Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda Kürt halkına bilgi verilmeli” dedi.

HDP’li Gülser Yıldırım ise, Kürtlerin yıllardan bu yana asimile edilmeye çalışıldığını söyledi. Yıldırım, onurlu ve özgür bir yaşam için mücadele verdiklerini belirterek, “Bunun dışında bir yolumuz yok” dedi.

MÊRDÎN

#Dundar #Kürt #halkı #katliamlara #karşı #geri #adım #atmayacak

EN SON EKLENENLER