Orman kıyımı sessiz sedasız geceleri yürütülüyor

Orman Bakanlığı tarafından tepkiler üzerine durdurulan yol çalışmaları Hacettepe Rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gece saatlerinde devam ediyor,  S. N. ‘Biz akşam oradan ayrılıyoruz, öğleden sonra oraya vardığımda bu işlem yapılmış oluyor. Orada gece yarısı yapacaklarını yapıyorlar’ dedi

Orman Bakanlığı, Hacettepe Rektörlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ortaklığında sürdürülen yol çalışmasına karşı artan tepkiler sonucunda yol çalışması durdururken, çalışma yürüten ABB, Hacettepe arazisi içerisinde yürüttüğü bir yol çalışmasının bulunmadığını ileri sürdü. Ancak geçtiğimiz günlerde yayınlanan fotoğraf ve görüntülerle çalışmaların akşam saatlerinde yapıldığını ortaya çıkardı ve yapılan açıklamaları da yalanladı.

Ha AKP ha CHP

Gece saatlerinde başlatılan bu çalışmalar AKP’li ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde 2017 yılında bir gece yarısı başlatılan ve binlerce ağacın kıyımına neden olan ODTÜ ormanını hatırlatırken, AKP’den CHP’ye zihniyetin değişmediği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Yüsra Batıhan’a konuşan ve Hacettepe’ye bağlı Beytepe Ormanı’nda çalışmalar yürüten S.N., söz konusu yol çalışmasının akşam saatlerinde sürdüğünü belirtti.

Hazır yollar zaten var

S.N., rektörlüğün üniversite kampüsüne ait olduğu iddia ettiği yolun Ümitköy ve İncek tarafına bağlandığını belirtti. Yolun başladığı yerde yeni yapılan konservatuar binasının olduğunu kaydeden S.N., aynı güzergahta bir yolun daha bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu sadece Hacettepe’ye kalan bir şey değil. Yolun Musul Caddesine ve Beytepe’ye bağlanmasının sebebi, Angora Bulvarı’nın trafiğini rahatlatmak ve İncek’e yapılan onca inşaata kolayca insan taşıyabilmek ancak oraya giden yollar zaten mevcut” dedi.

‘Bu oyun uzun zamandır böyle’

Son zamanlarda İncek bölgesinin şantiye alanına dönüştürülmesine değinen S.N., “Orası şehir ekosisteminin bir parçası. Oraya zarar veren her şeyden uzak durmak lazım. Bu zorunlu bir şey. Bunun şakası ve geri dönüşü yok” dedi. Ormanda yarım kalan asfaltlama çalışmalarının günler sonra tamamlanması “çalışma yok” iddialarını çürütürken, S.N.’nin aktardığı görüntülerde de ABB’ye ait araçların akşam saatlerinde çalışma yapıldığı ortaya çıktı. S.N., “Biz akşam oradan ayrılıyoruz, öğleden sonra oraya vardığımda bu işlem yapılmış oluyor. Orada gece yarısı yapacaklarını yapıyorlar. Bu oyun bir süredir böyle devam ediyor” dedi.

40 yıllık emek var

S.N., geçtiğimiz bahar ve yaz ayında orada bulunan bitkileri fotoğrafladığını ve türlerini tespit ettiğini söyledi. S.N., bölgede toplam 178 tür bitki keşfettiğini aktarırken, tilki, tavşan, kertenkele, yılan, gelincik gibi farklı türde birçok hayvan türü gördüğünü söyledi. Söz konusu ormana asfalt döküldüğü taktirde bu bitki ve hayvanların yaşamlarının bundan temel olarak etkilendiğini belirten S.N., “Bu açıdan bakıldığında orman ekosisteminin çok hızlıca bozulacağını söyleyebiliriz” dedi.
Söz konusu ormanın 40 yıl önce, öğrencilerin kendi imkanları ile diktikleri ağaçlardan oluştuğunu belirten S.N., “Böyle bir ormanı yok etmektense, bunu korumak ve büyütmek gerekiyor. Bizim yola karşı mücadele veriyor olmaktansa bunu tartışıyor olmamız lazım” dedi.

ANKARA

#Orman #kıyımı #sessiz #sedasız #geceleri #yürütülüyor

EN SON EKLENENLER