DBP’lilerin tutuklanmasına tepki: Kaybedecek olan sizsiniz

Amed’de tutuklanan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun için adliye önünde yapılan açıklamada söz alan DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, kaybettikçe Kürt düşmanlığı yapıyorlar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) , Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan ve dün gece çıkarıldığı mahkemece tutuklanan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun için Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

‘Sizi oradan indirecek olanlarız’

Açıklamayı yapan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, “Aslında bu AKP ve MHP’nin yargıyı kendi emelleri doğrultusunda nasıl kullandığının göstergesi. Ortada hiçbir şey yokken bir yetki gaspı yapıldı. Yasa dinlenmedi. Bir parti bir ilin savcılığın kararlılığıyla basılamaz. Yargıtay’ın yetkisini gasp ettiler. Yargıyı sadece bir silah olarak kullanıyorlar. Hiçbir zaman böyle bir zamanı yaşamadılar. Başka bir başkan böyle tutuklansaydı dakika başı haber geçerlerdi. Ama tek bir haber geçmediler. DBP bu ülkede milyonlarca oyu olan bir partidir. Partimizin en büyük bileşenidir. Kürt meselesinin çözümümü için önemli mücadeleler veren bir partidir. Dünyadaki bütün kurumlarına basın mensuplarına göndereceğiz, DBP’ye şu sorular soruldu; neden basın açıklamasına katıldınız, neden röportaj verdiniz! Bir başkan basın açıklamasına katılmaz ise ne yapacak. Biz muhalefetiz, sizi oradan indirecek olan muhalefetiz” dedi.

Kimden talimat aldıklarını biliyoruz

Daha sonra söz alan DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, “Kaybetmelerinin sebebi Kürt düşmanlığıdır. Kendilerine savcı diyenler nereden talimat aldıklarını biliyoruz. Siyasi karar vermek için o koltuklara oturduklarını biliyoruz. Bu karar siyasi karardır ve kaybetmeye yakın iktidarın yargıyı kolluğu nasıl kullandığının göstergesidir. Bu karar iktidarın kaybetmesinin kararıdır” diye belirtti.

Çaresizliğin sonucu

“Bu karar çaresizliği ve içinden çıkılmaz durumun sonucudur” diyen Aydeniz, “Kaybettikçe daha çok Kürt düşmanlığı yapıyorlar. Bugün tarihi çöp poşetleri Kürt düşmanlarıyla dolu ve bunların sonu da orası olacak. Başkanımız ‘Berxwedan jiyan e’ dedi bize aynısını söylüyoruz. Onlara göre Kürt konuşmasın, siyaset yapmasın, nefes almasın. Size inat biz örgütlenmemiz büyüyecek, sizlerin gidişinin vesilesi olacağız, sonuna kadar demokratik siyasetin öncüsü olacağız” dedi.

AMED

 

#DBPlilerin #tutuklanmasına #tepki #Kaybedecek #olan #sizsiniz

EN SON EKLENENLER