Rojhilat’ın Ciwanro kentinde askeri yığınak yapıldı

Halk ayaklanmasının sürdüğü İran ve Rojhilat kentlerinde, halk dün de sokaklardaydı, Rojhilat’ın Ciwanro kentine asker ve polis yığınağı yapıldığı öğrenildi

İran ve Rojhilat kentlerinde devam eden halk ayaklanmasında halk sokakları terk etmiyor. Kürt kadın Jîna Emînî’nin “Ahlak polisi” tarafından saçının görüldüğü gerekçesiyle katledilmesinin ardından 16 Eylül’de halk isyanı başlamıştı. İsyanın en yoğun yaşandığı yerlerden biri de Belucistan eyaleti oldu.

Her cuma eylem

Rejim güçlerinin eylemlerin yoğunlaştığı 30 Eylül 2022 Cuma günü yaptığı katliam sonrası Sistan ve Belucistan Eyaleti’nde halk her Cuma bu katliamı protesto ediyor. Katledilenler anılırken, sorumlularının açığa çıkarılarak cezalandırılması isteniyor.

Eylemler sürecek mesajı

Dün de eyaletin başkenti Zahidan’da Cuma namazı çıkışında yurttaşlar alanlara çıktı, hükümet karşıtı sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. “Basic-ajanlara ölüm”, “Hamaney’e ölüm”, “İran ordusu suç işliyor” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganları atan Sistan ve Belucistanlılar protestolarının devam edeceği mesajını verdi. Zahidan’ın yanı sıra, Rask ve Dzap ilçelerinde de yürüyüşler ve protestolar gerçekleştirildi. Eylemlerde Hamaney ve İran hükümeti yetkililerinin bayrakları, pankart ve afişleri yakıldı.

Rojhilat kentine abluka

Rojhilat’ın Ciwanro kentinde ise reji güçleri tarafından gerçekleştirilen katliamların ardından kente asker ve polis sevkiyatının yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Ciwanro’da yaşamlarını yitirenlerin 40’ncı anmasında yapılan mezarlık ziyaretlerinde gerçekleştirilen saldırıların ardından kentte asker ve polis sevkiyatı yoğunlaştırılırken dün kente konvoy halinde askeri-zırhlı araçlar giriş yaptı. Kentte çok sayıda sokak, cadde ve kent giriş-çıkışlarında yoğun “güvenlik önlemleri” alındığı görüldü.

HABER MERKEZİ

 

#Rojhilatın #Ciwanro #kentinde #askeri #yığınak #yapıldı

EN SON EKLENENLER