Şengal Özerk Yönetimi: Öcalan’a yaklaşım bize yaklaşımdır

Yılın ilk toplantısını yapan Şengal Özerk Yönetim Yürütme Kurulu açıkladığı sonuç bildirgesinde tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın durumuna değinerek, ‘Şengal Özerk Yönetim olarak Önder Öcalan’a yönelik yaklaşımları kendimize yönelik yaklaşım olarak değerlendiriyoruz’ dedi

Şengal Özerk Yönetim Yürütme Kurulu yaptığı 2023 yılın ilk toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Özgür ve özerk bir Şengal için mücadelemiz devam edecek” denildi.
Şengal’de basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından sonuç bildirgesi dağıtıldı. Bildiride, “2022 yılında özellikle Lozan Anlaşması’nın 100’üncü yılı ile birlikte Ortadoğu üzerinden yürütülen planlar daha da netleşti” denilerek Türkiye’nin Kurdistan dört parçasında yürüttüğü saldırılara dikkat çekti.

Halkımız planlara karşı direndi

“Farklı isimler altında, tek bir hedefle Şengal, Mexmur ve Rojava halkının kazanımlarını yok etmek istediler. Ancak örgütlü halkımız büyük bir iradeyle bu planlara karşı direndi. Türk devleti öne sürülerek bölgede başlatılan savaş esasında NATO tarafından yönetildi” denilen ve kimyasal saldırılara vurgu yapılan açıklamada, Irak devletinin bu saldırılara gerekli tepkiyi vermediği belirtildi.

Özellikle Şengal hedef alındı

“Özellikle yeni hükümet kurulmadan önce Mustafa Kazimi döneminde bu saldırılara doğrudan destek verildi. Bu nedenle Türk devleti tüm gücüyle Irak topraklarına ve özellikle Şengal’e saldırdı” denilen bildirgede, “Yıl içinde Şengal 10 kez silahlı insansız hava araçlarıyla, bir kez de savaş uçaklarıyla bombalandı, bir gecede Şengal Dağı’nda 21 nokta hedef alındı. Bu saldırılar sivil halk gözetilmeden köy ve şehirlerde gerçekleştirildi. Bu saldırılarda aralarında çocuk ve sivillerin de bulunduğu 5 şehit verdik, 11 kişi de yaralandı” denildi.

KDP’nin planları engellendi

“Bütün bu saldırılara rağmen halkımız topraklarından vazgeçmedi, bağımsız ve özgür bir Şengal için mücadelesini sürdürdü. Bir taraftan halkımıza yönelik saldırılar sürerken 18 Nisan’da Êzidilerin Çarşema Sor Bayramında Irak devleti Kazimi’nin kararı ve Türk devletinin baskısı ile saldırmaya başladı ve bu saldırı 2 Mayıs’a kadar devam etti” denilen açıklamada, “Yıl içinde Şengal’in boşaltılmasını hedefleyen KDP’nin planları; Şengal Özerk Yönetim, kurum ve kuruluşlar tarafından engellendi. Yıl içinde yaklaşık 300 aile Güney Kürdistan’daki kamplardan topraklarına döndü” denildi.

Abdullah Öcalan vurgusu

“Bölgenin ve halkımızın güvenliği için büyük adımlar atıldı ve gençlerimiz bu çerçevede YBŞ, YJŞ ve özellikle Êzdixan Asayişi’ne katıldı. Yüzlerce gencimiz düşünsel ve askeri eğitimden geçerek Êzdixan Asayişi’nde yerlerini aldı” denilen açıklamada, “Özellikle annelerimizin ve gençlerimizin Önder Öcalan’ın özgürlüğü için yürüttüğü eylemleri selamlıyoruz. Şengal Özerk Yönetim olarak Önder Öcalan’a yönelik yaklaşımları kendimize yönelik yaklaşım olarak değerlendiriyoruz.

Halkımızın özgürce yaşayabilmesi, göç eden halkımızın topraklarına dönmesi ve halkımızın iradesinin tanınması için siyasi diyaloğa hazırız. 8 yılda çok önemli çalışmalar yapıldı ve halkımız bir nebze de olsa kendini yönetiyor. Ancak daha önce olduğu gibi bundan sonra da halkımıza yönelik hiçbir toplumsal, askeri ve siyasi saldırı karşılıksız kalmayacaktır” denildi.

HABER MERKEZİ

#Şengal #Özerk #Yönetimi #Öcalana #yaklaşım #bize #yaklaşımdır

EN SON EKLENENLER