Sokağa çıkma yasakları: 7 yıl sonra oğlunun cenazesini buldu

Gever’de 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren Aydın Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. Yıllarca oğlunun cenazesini arayan anne Peyruze Kurt, ‘Oğlumu Çiyager’in misafiri ediyorum’ dedi

2015-2016 yılları arasında 9 il ve 35 ilçede ilan edilen sokağa çıkmaya yasakları sürecinde katledilenlerden Aydın Kurt’un cenazesine 7 yıl sonra ulaşılabildi.

Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde 5 kez sokağa çıkma yasağı uygulanmış, bu süreçte 90’ı aşkın kişi yaşamını yitirmişti.

Bu süreçte cenazesi kayıp olanlardan biri de 2016 yılında Gever’de yaşamını yitiren YPS üyesi Aydın Kurt’a (Egîd Dildar) ait. Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. 2016 yılında verdikleri DNA örneğinin sonucunun çıktığını öğrenen aile, bunun üzerine Erzirom’da bulunan Kimsesizler Mezarlığı’na giderek cenazeyi teslim aldı. Cenaze Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilecek.

‘Oğlumun cenazesini bulduğum için mutluyum’

Konuya dair JinNews’e konuşan anne Peyruze Kurt, oğlunun cenazesini bulmak için birçok kez kan örneği ve dilekçe verdiğini ama tüm çabalarının sonuçsuz bırakıldığını söyledi. Anne Kurt, şu sözlerle duygularını dile getirdi: “Oğlumun cenazesini Amed’e getirmekten dolayı çok mutluyum. Egîd’imi Çiyager’in yoldaşı ve misafiri ediyorum. İnanıyorum ki onun yarım kalmış davasına binlerce Egîd sahip çıkacak. Bunun için benim umudum çok büyük. Kanımın son damlasına kadar onun davasına sahip çıkacağım. 7 yıldır oğlumun kemiklerini arıyorum. Bugün Egîd’i bulduğum için çok mutluyum.”

Kaynak: JinNews

#Sokağa #çıkma #yasakları #yıl #sonra #oğlunun #cenazesini #buldu

EN SON EKLENENLER