Kobanê filmi Süleymaniye’de gösterime giriyor

Kobanê’de IŞİD’e karşı verilen 134 günlük direnişin anlattıldığı “Kobanê” filmi, Avrupa’nın çeşitli kentlerinin ardından şimdi de Süleymaniye’deki Salim Sineması’nda gösterilecek

Kobanê’de IŞİD’e karşı verilen 134 günlük direnişin anlattıldığı ‘Kobanê” filmi 5 Ocak tarıhinde Federe Kürdistan’da bulunan Süleymaniye’deki Salim sinemasında gösterilecek. Rojava Film Komünü’nün yapımcılığını üstlendiği Kobanê filminin senaryosunu Medya Doz ve Özlem Yaşar birlikte kaleme aldı. Doz ve Yaşar, senaryo için yüzlerce tanık ve savaşçıyla görüşerek gerçek kahramanları baz aldı. Film, direnişin yaşandığı Kobanê kentinde, Tebqa ve direnişin geçtiği mekanlarda çekildi.

Ne anlatıyor?

Film, 2014-2015 yılları arasında IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırısında halkın direnişini konu alıyor. Filmin yönetmenliğini yapan Özlem Yaşar, filmin Medya Doz’un romanından ilham aldığını belirtti. 2 saat 30 dakika uzunluğundaki film, Kobanê’nin farklı yerlerinde çekildi. Film ilk olarak Kobanê’deki Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi’nde 7 gün boyunca gösterildi.

Daha önce Reqa, Tebqa, Qamişlo, Rimêlan ve Hesekê’de de gösterilmişti. Ardından da Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Roza Lüksemburg Salonu’nda, Dresden, Kiel, Köln, Mannheim, Essen, Saarbrucken, Bochum ve Leverkusen kentleri ile Fransa’nın Marsilya kentinde de gösterime girmişti.

KÜLTÜR SERVİSİ

#Kobanê #filmi #Süleymaniyede #gösterime #giriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER