Soğuktan yaşamını yitiren Wisam’ın annesi: Şam ambargoyu kaldırsın

Şam hükümetinin uyguladığı ambargo yüzünden donarak hayatını kaybeden Wisam Sîdo adlı çocuğun annesi Erîfe İbrahim, oğlunun soğuktan kaynaklı ve ısınamadıkları için hayatını kaybettiğini belirtti

Şam hükümetine bağlı 4. Tugay, 4 aydan uzun bir süredir Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine yönelik ambargo uyguluyor. Yaşanan ambargo yüzünden temel gıda malzemelerine ve ilaçlara erişim olmazken, geçtiğimiz günlerde ise Şêxmeqsûd Mahallesi’nde Wisam Sîdo adlı çocuk ısınma malzemelerinin olmamasından kaynaklı soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Herhangi bir hastalığı yoktu

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan hayatını kaybeden 4 yaşındaki Wîsam’ın annesi Erife İbrahim, çocuğunun herhangi bir ağır hastalığının bulunmadığını, çocuğunun soğuktan dolayı ağır biçimde hastalandığını ve sonuç olarak yaşamını yitirdiğini söyledi. Wisam’ın ateşlenmesi üzerine Şehit Xalid Fecir Hastanesi’ne kaldırdıklarını belirten Erîfe İbrahim, “Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’de bulunan tek hastane olan Şehit Xalid Fecir Hastanesi’ne gittiğimizde Wisam’in ateşi 40’ın üzerindeydi. Hastanede bir süre kaldıktan sonra Wisam’a oksijen verdiler. Wisam’ın ateşi bir türlü düşmedi” dedi.

Hastaneye götüremediler

Çocuğunu Halep’teki bir Şam hükümeti hastanesine sevk etmeye çalıştığını ancak imkanının bulunmadığını dile getiren Erîfe İbrahim, özel hastaneye gitmeye karar verdiğinde ise Wisam için çok geç olduğunu ifade ederek, aynı acıyı başka kimsenin yaşamaması ve Şam’ın ambargoyu kaldırması çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ

#Soğuktan #yaşamını #yitiren #Wisamın #annesi #Şam #ambargoyu #kaldırsın

EN SON EKLENENLER