KKP’den DBP’ye destek: DBP yalnız değildir

DBP’ye dayanışma ziyaretinde bulunan Kürdistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dr. Kawa Mahmoud, ‘DBP yalnız değil, demokrasiyi savunanlar yalnız değildir’ dedi

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Sekreteri Dr. Kawa Mahmoud,  Kürdistan Emekçiler Partisi Politik Büro Üyesi Bêkas Kadir ve beraberindekiler, 23 Aralık’ta polisler tarafından basılan Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ile Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’un tutuklandığı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’na dayanışma ziyaretinde bulundu. Heyeti, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk karşıladı.

 Kürt halkının haklarını ve birliğini güçlendireceğiz

Kürt halkı ve siyasi partiler üzerindeki baskı ve engellemelere karşı destek ve dayanışma göstermek için ziyarette bulunan partililere teşekkür eden Saliha Aydeniz, baskıların aslında dört parça Kürdistan üzerinde olduğunu ifade etti. Yapılan baskından sonra Kurdistan’i partilerin hiçbirinin DBP’yi yalnız bırakmadığını dile getiren Aydeniz, “Kuzey Kurdistan’dan gelen arkadaşlarımızın ziyaretleri bizler için değerli ve anlamlıdır. Türkiye devleti sadece burada değil Kurdistan’ın dört parçasında savaş politikalarını yürütüyor. Türk devletinin bu düşmanlığı karşısında Kürt halkının duruşu ve Kürt siyasetçilerinin duruşu demokrasi ve barış duruşudur. Bizler bu saldırılar karşısında daha çok Kürt halkının haklarını ve birliğini güçlendireceğiz. AKP-MHP iktidarının hukuksuz yargı sistemi ve tutuklamaları karşısında Kürt halkının duruşu önemli ve güzel bir cevaptır. Ziyarette bulunan KKP ve Kürdistan Emekçiler Partisine tekrardan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aydeniz’in konuşmasının ardından konuşan KKP Genel Sekreteri Dr. Kawa Mahmoud ise, “Buradaki dostlarımız yalnız değildir. Onların mücadelelerini desteklemek amaçlı ziyarette bulunmak istedi. DBP yalnız değil, demokrasiyi savunanlar yalnız değildir. Kürt halkı ve bölge halklarının sorunlarının demokrasi ve barış yoluyla çözülmesinden yanayız. Böyle siyasal krizlerin olduğu bir zamanda ulusal anlamda diyalogların geliştirilmesi önemlidir. Önümüzdeki seçimde de demokrasiden yana olan Emek ve Özgürlük İttifakı’na başarılar diliyor ve onlarla mücadele etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” diye belirtti.

AMED

#KKPden #DBPye #destek #DBP #yalnız #değildir

EN SON EKLENENLER