AYM’nin HDP kararına tepki: Bu siyaset yapmanın önün geçmedir

Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla HDP’nin hesaplarının bloke edilmesine tepki gösterdi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) hazine yardımı hesabına bloke koymasına tepkiler sürüyor. Amed Emek ve Demokrasi Platformu da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duruma tepki gösterdi.

Platfrom adına söz alan Amed Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Baran, somut bir delil olmaksızın anayasanın ilgili hükümlerinin açıkça ihlal edildiğini belirtti. HDP’nin hazine yardımının bloke edilmesi kararının ülkenin içerisinde bulunduğu siyasal ve hukuki krizi açıkça ortaya koyduğunu dile getiren Baran, “Bu kararın hukuksuz ve anayasaya aykırı olmasının yanında bu kadar açıkça usul yönünden de kendi içtihadını çiğnemesi ülkedeki siyasal baskı ortamını ve yargının işlemsizliğini gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

Sonuçsuz hukuk girişimleri

Yıllardır Kürt halkının demokratik haklarının gasp edildiğine dikkat çeken Baran, “Sonuçsuz kalmış bu hukuksuz girişimler ile parti kapatmak veya fili olarak işlemez hale getirmek aynı zamanda halkın iradesinin tecelli etmesine engel olma anlamı da taşımaktadır. Seçim arifesinde bir siyasi partinin hazine yardımını kesmek aktif olarak siyaset yapmasının ve seçimlere girmesinin engellenmesi amacını taşımakla birlikte başka partilerin lehine sonuçların oluşması sonucunu da doğurmaktadır” diyerek karardan vazgeçilmesini istedi.

AMED

#AYMnin #HDP #kararına #tepki #siyaset #yapmanın #önün #geçmedir

EN SON EKLENENLER