Göktepe için anma: Sana söz, birleşeceğiz ve kazanacağız

Gittiği haberde gözaltına alınan ve işkence ile katledilen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Gözaltında 8 Ocak 1996’da polislerce dövülerek katledilişinin 27’inci yılında Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe mezarı başında anıldı. İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığın’da yapılan anmaya Göktepe’nin ailesi, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emek Partisi, EHP, TÖP, SMF il yöneticileri ve üyeleri, Cumartesi İnsanları, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, CHP milletvekilileri Sezgin Tanrıkulu ve Turan Aydoğan, HDP Milletvekili Ebru Günay, TİP Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstabul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Berkin Elvan’ın anne ve babası Gülsüm ve Sami Elvan, Divriği Kültür Derneği yöneticileri, Çipil Derneği yöneticileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.

25 Kürt gazeteci tutuklandı

Göktepe’nin çiçeklerle süslenen mezarına, “Metin katledildi susmayacağız” manşetli Evrensel gazetesi bırakıldı. Anmada ilk olarak konuşan Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, son 6 ayda Ankara ve Amed merkezli soruşturmalar kapsamında 25 Kürt gazetecinin tutuklandığını hatırlattı. 17 Aralık’ta ise Belgesel Yönetmeni Sibel Tekin’in tutuklandığını anımsatan Polat, aradan aylar geçmesine rağmen gazetecilerin iddianamelerinin hala hazırlanmadığını belirtti. TSK’nin Federe Kurdistan Bölgesi’nin Metîna, Avaşîn ve Zap alanlarında kimyasal silah kullanımına dair yaptığı değerlendirme nedeniyle tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Gezi Davası’ndan tutuklananları da hatırlatan Polat, çıkarılan “Sansür Yasası” ile gazetecilere yönelik baskıların arttığını dile getirdi.

Hakikat hiç susmadı

Daha sonra konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay da, Özgür Basın geleneğinin susmadığını ve susmayacağını ifade ederek, “Gurbetelli Ersöz’den Apê Musa’ya, Hrant Dink’ten Metin Göktepe’ye ve son olarak hakikatin ve kadınların sesi Nagîhan Akarsel’e kadar hakikat susmadı” dedi. Günay, daha sonra mezara iki gül bıraktı. Bir gülün Göktepe için bıraktığını belirten Günay, diğer gülü hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan Kürt gazeteciler için bıraktığını söyledi.

‘Birleşeceğiz ve kazanacağız’
Son olarak konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise, “Karanlık bir tünelden geçiyoruz. Grev yasakları ne ise HDP’li belediyelere uygulana kayyum odur. HDP’li belediyelere uygulanan kayyum ne ise bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne uygulanan kuşatma odur. O yüzden gün birleşme günüdür. Türkiye’yi bu karanlıktan çıkarmak için hep birlikte durmamız gerekiyor. Birleşik emek cephesini yaratmamız gerekiyor. Birleşeceğiz ve kazanacağız. İşçiler kazanacak. Metin’e sözümüz bu olsun.”

Göktepe, 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek için “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek gittiği Alibeyköy’de polislerce gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek katledilmişti.

İSTANBUL

#Göktepe #için #anma #Sana #söz #birleşeceğiz #kazanacağız

EN SON EKLENENLER