MKM Paris’te katledilenleri andı

MKM, Paris’te katledilen Kürt sanatçı Mîr Perwer başta olmak üzere Paris’te katledilenler için anma etkinliği gerçekleştirdi

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Paris’te katledilen Kürt sanatçı Mîr Perwer başta olmak üzere Şirnex’in Silopiya ilçesinde sokağa çıkma yasaklarında 4 Ocak 2016 tarihinde başka bir mahalleye geçmek isterken zırhlı araçtan açılan ateş sonucu katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi Sêvê Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopiya Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan,Leyla Şaylemez ve geçtiğimiz günlerde Ahmet Kaya Kültür Merkezine yapılan saldırıda katledilen KCK Komite Üyesi Emine Kara (Evin Goyi), ve Abdurrahman Kızıl için anma töreni düzenledi. MKM’nin Beyoğlu ilçesinde bulunan binasında gerçekleştirilen etkinliğe MKM’li sanatçıların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Baskı ve sindirme

Paris ve Silopiya’da katledilenlerin anısına mumların yakıldığı anma etkinliği, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anma etkinliğinde konuşan MKM sanatçısı Mazlum Akpolat, Ocak ayında yaşamını yitirenlerin isimlerini sıralarken, bu isimlerin saldırılar sonucu katledildiğini belirtti. Düşünceleri ile sisteme karşı olan tüm Kürtlerin sistem tarafından hedef alındığını belirten Akpolat,  Kürt halkı ve sanatçılarının cezaevleri, baskılar ve saldırılar ile susturulmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Mücadeleleri sürecek

Kürt sanatçı Mîr Perwer’in de bunlardan birisi olduğunu söyleyen Akpolat, “Kürt özgürlük mücadelesine bağlı olan Mîr Perwer düşüncelerinden dolayı bu ülkede 4 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra da çok daha yüksek bir ceza ile yargılanmak istenen Mîr Perwer bundan dolayı yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Ama orada da peşini bırakmayıp onu katlettiler” dedi. Bu saldırılara karşı Perwer ile beraber Paris ve Silopiya’da katledilenlerin mücadelelerini kaldığı yerden devam ettireceklerini vurgulayan Akpolat, Kürt halkı ve sanatçılarının saldırılar ile bitiremeyeceğini vurguladı.

Mir Perwer’in anısına şarkıların seslendirildiği anmada MKM’li sanatçılar sahne aldı. Ardından ise dengbej dinletisi gerçekleştirildi. Anma etkinliği “Şehid namirin” sloganları ile son buldu.

Kaynak: MA

#MKM #Pariste #katledilenleri #andı

EN SON EKLENENLER