Tecavüz faili erkeğe 260 yıl hapis

Yılmaz Kuyugöz adlı erkeğe 6 çocuğa dönük işlediği tecavüz suçlarından 260 yıl hapis cezası verildi

Ankara’da Yılmaz Kuyugöz adlı erkeğin, 6 çocuğa 10 yıl boyunca tehdit ve şantajla tecavüz saldırısında bulunmaktan 400 yıla kadar hapis istemiyle, birlikte yaşadığı Arife Polat’ın da yardım etmekten yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada failler ve taraf avukatları hazır bulundu. Edinilen bilgiye göre, iddia makamı mütalaasında, fail erkek hakkında 6 çocuk için “cinsel istismar” suçundan, diğer fail Arife Pulat hakkında ise 3 çocuk için “cinsel istismara uğrarken yardım etme” suçundan ceza verilerek tutuklanmasını talep etti.

Faile 260 yıl

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Yılmaz Kuyugöz hakkında 1’i üvey çocuğu, 3’ü birlikte yaşadığı Arife Pulat’ın yeğeni, 2’si komşularının çocuğu toplam 6 çocuk için “nitelikli cinsel istismar”, “tehdit”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “müstehcen yayınları kayıt altına alma” suçlarından toplam 260 yıl hapis cezası verdi.

Arife Pulat’a hakkında 9 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, tutuklama talebini ise reddetti.

Ne olmuştu?

Ankara’da 2020 yılında, Yılmaz Kuyugöz’ün çocuklara sistematik tecavüz etmesi, çocuklardan birinin şikayeti üzerine ortaya çıkmıştı. Şikayet sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Yusuf Kuyugöz tutuklanırken, birlikte yaşadığı Arife Pulat adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında faillerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen CD’lerde, çocuklara yönelik suçlara dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Diğer çocukların da şikayetçi olduğu fail Yusuf Kuyugöz hakkında “zincirleme olarak çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “çocuğa karşı cinsel amaçla cebir ve tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, tehdit” suçlarından 400 yıla kadar; Arife Pulat hakkında ise çocuklara yönelik suçlara yardım ettiği gerekçesiyle 200 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: JINNEWS

#Tecavüz #faili #erkeğe #yıl #hapis

EN SON EKLENENLER