Bloke kararına Gever’den tepki: En büyük hazinemiz irademizdir

HDP’nin hazine yardımına bloke konulmasına tepki gösteren Geverliler, en büyük hazinelerinin iradeleri olduğunu söyleyerek, halkın HDP’ye sahip çıkacağını vurguladı

Anayasa Mahkemesi’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) hazine yardımı hesabına 5 Ocak’ta bloke konuldu. Bloke kararına karşı tepkiler her geçen gün artıyor. Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan yurttaşlar, en büyük hazinelerinin iradeleri olduğunu ve bu iradenin önünde kimsenin duramayacağını söyledi.

‘Amaçlarına ulaşamayacaklar’

Tepki gösteren yurttaşlardan Sıddık Tamur, partilerine yönelik politikaların hiçbir şekilde amacına ulaşmayacağına belirterek, partilerinin mücadelesi ve kazanımlarını koruyacaklarını söyledi. Tamur, “Partimiz, halkının direnişi ve iradesiyle Türkiye’nin 3’ncü büyük partisi haline geldi. Demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilen bir ülkede partilerin kapatılması ve hazine yardımlarına el konulması gibi durumların olmaması gerekiyor. AKP ve MHP iktidarı kendi zayıflıklarını düzeltmek için bu tür yollara başvuruyor ama kesinlikle amaçlarına ulaşmayacaklar. Bizler kazanımlarımızı hazineye değil; direniş ve mücadelemize borçluyuz. Halkların özgürlük ve birlik mücadelesi yürüten bir partiyi hazine yardımı engelleyemez” dedi.

‘Sahiplenmeyle boş çıkaracağız’

Yurttaşlardan Fatma Temel de halkın HDP’yi sahiplenmesiyle bloke kararının boşa çıkarılacağını belirtti. Kürtlerin hiçbir zaman direnmekten vazgeçmeyeceğini kaydeden Temel, “Halk, sonucu ne olursa olsun partilerinin yanında duracaktır. Bizim, onların vereceği paralara minnet ve ihtiyacımız yok. Bizim en büyük hazinemiz irademiz ve halkımızın desteğidir. HDP paranın değil halk iradesinin partisidir. Bizler sonuna kadar irademize sahip çıkacağız ve pişman olan yine onlar olacak” ifadelerini kullandı.

‘Ekmeğimi partimle paylaşırım’

Yurttaşlardan Fikret Akış da bloke kararının şu sözlerle tepki gösterdi: Biz bu mücadeleyi iki kuruş para alalım diye yürütmüyoruz. Evimde sadece bir tane ekmeğim olsa onu da getirir partimle paylaşırım. AKP-MHP, HDP’yi kendileri gibi bir parti sanıyorlar ama yanılıyorlar.”

‘En büyük hazine irademizdir’

HDP’nin 100 yıllık bir mücadele geleneğine sahip olduğunu ifade eden Cemal Savaşan, bu yüzden bloke kararıyla partilerinin sekteye uğramayacağını, aksine daha çok güçleneceğini ifade etti. Savaşan, “Kalbimiz gücü ve iradesi onların paraya zaaflarını yenecektir” diye vurguladı.

‘Gerekirse tüm imkanları kullanırız’

Yurttaşlardan Osman Arslan ise, HDP’nin yoksul bir halkın partisi olduğunu ve gerekirse yoksul halkın elindeki tüm imkanları kullanarak partisine destek çıkacağını söyledi.

6’lı masaya tepki

Ayrıca 6’lı masanın sessizliğine de tepki gösteren Arslan, şunları dile getirdi: “6’lı Masa’yı sert bir dille eleştiriyorum çünkü partimize yönelik gerçekleştirilen bu kadar uygulamalara sessiz kaldı. Bizim kimseye de ihtiyacımız yok ama onların bize ihtiyacı var. Partimiz halkının iradesiyle ayakta duran bir partidir. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar tek bir kişi de kalsak sandıklara gidip bu iktidarı göndereceğiz.”

COLEMÊRG

#Bloke #kararına #Geverden #tepki #büyük #hazinemiz #irademizdir

EN SON EKLENENLER