Tecavüz failine 111 yıl hapis istemi

Ankara’da 2 yıl önce bir çocuğa tecavüz eden Emre Kara adlı erkek için 111 yıl hapis cezası istendi

Ankara’da iki yıl önce bir çocuğa tecavüz eden Emre Kara, çocuğun ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp, sonrasında sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Açılan dava sonucu Kara için 111 buçuk yıl hapis cezası istendi.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda Ankara 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada fail bilindik ifadelerle kendini aklamaya çalışarak beraatını istedi.

‘Bizlere karşı da suç işledi’

Ardından söz alan çocuğun avukatı İrem Esra Kömürcü Altun, soruşturma devam ederken, failin zincirleme şekilde suç işlemeye devam ettiğini belirterek, “Sanık sadece müvekkilimizi değil, dosya kapsamında herhangi bir taraf sıfatımız olmamasına rağmen bizlere karşı da suç işlemiş, buna yönelik açılan kamu davası da hali hazırda derdest hale gelmiştir. Failin belirtilen şekilde anlatılan suça yatkın kişiliği göz önüne alınarak yine giderek artan çocuk istismarı eylemleri gözetilerek sanık hakkında herhangi bir takdiri indirimde bulunulmaksızın üzerine atılı suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Ayrı ayrı ceza istendi

Savcı, mütalaasında, fail Emre Kara hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “çocuk ile ilgili üretilen müstehcen yayınları yayınlamak”, “şantaj” ve “hakaret” suçlarını zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle 111,5 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, failin annesi, babası, abisi ve dayısı hakkında da ise, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 10’ar yıla kadar hapis cezası istedi.

ANKARA

#Tecavüz #failine #yıl #hapis #istemi

EN SON EKLENENLER