HDP’ye yurttaşlardan destek: Gerekirse ekmeğimizden kısarız partimize veririz

Pazar günü yapılan Emek ve Özgürlük İttifakı mitingine katılan yurttaşlar AYM’nin HDP hesaplarına bloke koymasına tepki gösterdi 

Seçim hazırlıkları hız kazanırken, partiler de saha çalışmalarına hız verdi. Pazar günü Kartal Meydanı’nda Emek ve Özgürlük İttifakı da bu amaçla bir miting düzenledi. Coşkulu geçen mitingde yurttaşların temel gündemi Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatma davası ve AYM tarafından HDP’nin hesaplarına bloke konulması oldu.

Her koşulda mücadele ederiz

Yurttaşlardan Özcan Çetin, HDP’nin Kürt halkını temsil ettiğini ve bu güne değin Kürt halkının hazine yardımı ile mücadele vermediğini, bundan bağımsız bir şekilde hareket ettiğini söyledi. İşçi olduğunu ve kirasını dahi ödemekte zorlandığını ancak buna rağmen HDP’ye destek vereceğini söyleyen Çetin, “Gider kredi çeker, 10 aya bölerim, yemeden içmeden ve yatmadan mücadelemi sürdürürüm. Sandıkta onları perişan ederim” dedi.

İsimlere takılmıyoruz

HDP’nin kapatılma davasına değinen Çetin, Demokrasi Partisi (DEP) geleneğinden geldiklerini ifade ederek, hiçbir zaman mücadeleden ayrılmadıklarını ve ölene kadar da ayrılmayacaklarının altını çizdi. Çetin, “HDP gider, başka bir parti gelir. Biz isimlere takılmıyoruz. Kürt halkı bu bilinciyle, yaşadığı acılarıyla, her şeyiyle sadece bunun mücadelesini veriyor. Eğer kardeşsek bir Türk’ün hakkı neyse ben de bir Kürt olarak o hakkı istiyorum ve o hakkı bir Kürt olarak kazanacağım, kazanmak zorundayım” diye konuştu.

Kürtlere ait olan her şeyi yok etmek istiyor

HDP’nin hesaplarına bloke konmasını kabul etmediklerini söyleyen Adile Azizoğlu da, ülkede yaşayan 20 milyon Kürt halkının yok edilmek istendiğini belirterek, HDP’nin kapatılma davasının bununla ilgili olduğunu söyledi. Bu tür yollarla Kürtlerin yollarının kapatılmak istendiğini vurgulayan Azizoğlu, “Çünkü biz Kürtler olarak haklarımızı, ana dilimizi istiyoruz. Ama bunun karşısında olan iktidar Kürt düşmanlığı yaptığı için bize ait olan her şeyi de yok etmek istiyor” diyerek, HDP’nin kapatılma davasına ve hazine yardımının kesilmesine karşı Kürt halkı olarak mücadele edeceklerini vurguladı.

HDP bir halk hareketidir

“Partimize tüm yüreğimizle sahip çıkacağız” diyen Azizoğlu, “Abdullah Öcalan başta olmak üzere Selahattin Demirtaş ve diğer tüm yurtsever tutsaklarımızın da özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum. Mücadeleye devam” dedi. HDP’nin bu günlere hazine yardımıyla gelmediğine dikkat çeken Serhat Mirzeoğlu ise, “Arkasında müthiş bir halk desteğiyle var ve bundan dolayı da her zaman ayakta kalacaktır. HDP’nin kendisi bir halk hareketidir” dedi.

Hep ayakta kalacağız

Halkın baskı ve zorla yok edilemeyeceğini belirten Mirzeoğlu, “Bu iktidar varlığını Kürt karşıtlığı üzerinden var ediyor. İktidar, bugün Türkiye’de, yarın ise Suriye’de bu baskı ve savaşı biraz daha derinleştirecektir. Ama biz Kürt halkı olarak bunun bilincindeyiz ve buna taviz vermeyeceğimizi söylüyoruz” dedi. Münir Azizoğlu da, HDP’nin hazine yardımıyla değil, halkın desteğiyle ayakta durduğunu söyleyerek, “Biz kesinlikle bunu kabul etmiyoruz ve partimizin arkasındayız. Gerekirse ekmeğimizden kısacağız ve partimize vereceğiz. Parti halkın gücünü arkasına aldıkça her şeye rağmen hep ayakta kalacak ve kazanacaktır” dedi.

‘Partimizin çayını şekerini alırız’

İktidarın Kürtleri para ile terbiye etmeyi amaçladığını söyleyen Ayşe Aksoy, “Bizler para ve açlık ile terbiye olacak bir kitle değiliz. Çünkü bizler politik ve örgütlü bir halkız ve gerekirse kendi cebimizdeki para ile partimizin çayını şekerini alacağız. O yüzden bu tarz girişimlerle bizi terbiye edemezler” diye konuştu.

HDP’nin kapatılma davasının ilk olmadığını ve kapatılmasına hazırlıklı olduklarını sözlerine ekleyen Aksoy, “Bizim bu konuda alternatifimiz olan bir ‘3’üncü Yolu’muz’ var. Kapatılması durumunda çözümsüz bir halk ve parti olmadığımızı bilmelerini istiyorum. Her şekilde ve her halükarda var olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Kürt halkı olarak ekonomimizden zamanımıza kadar kısaca her şeyimizden ödün vererek partimizle çalışıp katkımızı sunarız” dedi.

Haber: Rukiye Adıgüzel / MA

#HDPye #yurttaşlardan #destek #Gerekirse #ekmeğimizden #kısarız #partimize #veririz

EN SON EKLENENLER