Taliban bu kez de kadınların erkek doktora gitmesini yasakladı

Taliban yönetimi kadınlara yeni bir yasak getirerek, ülkenin Belh vilayetinde kadın hastaların erkek doktora gitmesini yasakladı

Afaganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın kadınlara yönelik yasak kararları devam diyor. Daha önce kamu kurumlarında çalışmaları ve üniversitelere giriş ile tek başına seyahat etmelerine yasak getirilen kadınlar bu kez de doktor yasağı ile karşı karşıyalar.

Kadın doktor da erkek hasta bakmayacak

Ülkenin bazı bölgelerinde kadın hastalara erkek doktorların bakmasını yasakladığı ifade edildi. HaberTürk’de yer alan habere göre, Belh vilayetinde erkek doktorların kadın hasta kabul etmemeleri, kadın doktorlarının da erkek hasta kabul etmemeleri talimatı verildi. Taliban’ın Belh Vilayeti İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “kadın ve erkek sağlık çalışanlarının çalışma odalarının ayrılması gerektiği” de belirtildi.

Randevu alınacak

Açıklamada, erkek hastaların erkek doktorlara, kadın hastaların da kadın doktorlardan randevu alması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, erkeklerin kadın hastaların bulunduğu odalara girmesinin kesinlikle yasak olduğu dile getirildi. Diğer yandan, pek çok kurumda kadınların çalışmasına kısıtlama getirilirken, kadın hastaların kadın doktor bulabilme imkanı da tartışma konusu oldu.

Öte yandan geçtiğimz günlerde de esnafa talimat gönderen Taliban yönetimi plastik kadın mankenlerin kafalarının ya kapatılmasını ya da çıkarılmasını istemişti.

Taliban yönetimi plastik mankenleri de kapattı

DIŞ HABERLER

#Taliban #kez #kadınların #erkek #doktora #gitmesini #yasakladı

EN SON EKLENENLER