Kurdistan Bölgesi Başkanlığı: YNK başta olmak üzere tüm tarafların birliğine ihtiyaç var

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’ün Federe Kurdistan Bölgesi’ne yaptığı ziyaretin ardından Kurdistan Bölgesi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, ziyaretin önemine değinerek ulusal birlik ihtiyacına vurgu yaptı

Hafta içinde Amerika’nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’ün başkanlık ettiği Amerika heyeti Kurdistan Bölgesi’ni ziyaret ederek, YNK ve KDP parti yetkilileri ile bir araya gelmişti. Ziyaretin ardından Kurdistan Bölgesi Başkanlığı, bir açıklama yaparak Kürdistan Bölgesi’ndeki tarafların birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Birliğe ihtiyacımız var

Yapılan yazılı açıklamada, “Irak ile Kürdistan Bölgesi arasında güçlü ve üretken bir ikili ilişki kurmaya ilişkin anlaşmamızı Amerika hükümeti ile stratejik çerçeve anlaşması temelinde yineliyoruz.

Kürdistan Bölgesi belirsiz bir durum ve farklı sorunlarla karşı karşıya. Bölgenin geleceğini elinde tutan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) başta olmak üzere tüm tarafların birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” denildi.

Krize yol açan sorunlar çözülebilir

Açıklamada bütün siyasi partilere de çağrıda bulunularak, “Bütün çatışmalarınızı bir tarafa bırakıp diyalog yoluyla sorunlara çözüm arayın. Bizi biz yapan şeyler bizi ayıran şeylerden çok daha büyük. Kürdistan Bölgesi halkının çıkarları doğrultusunda bölgenin istikrarı ve geleceği ve birliğin sağlanması için hepimizin büyük bir sorumlulukla hareket etmesi gerekiyor. Ayrıca, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Irak Federal hükümeti arasındaki sorunların çözümünde devam eden süreci ve ilerlemeyi de destekliyoruz. Geçmiş zorluklara rağmen, Irak anayasası çerçevesinde Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve kabinesi ile krize yol açan sorunlarımızı çözebileceğimize inanıyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ

#Kurdistan #Bölgesi #Başkanlığı #YNK #başta #olmak #üzere #tüm #tarafların #birliğine #ihtiyaç #var

EN SON EKLENENLER