‘Kanlı Cuma’ eylemleri öncesi Zahidan abluka altına alındı

İran rejiminin 2022’de Sistan ve Belucistan Eyalet merkezi Zahidan’da gerçekleştirdiği ‘Kanlı Cuma’ya her cuma yapılan tepkiler sürüyor, eylemler öncesi kent ablukaya alındı

İran rejiminin 30 Eylül 2022’de Sistan ve Belucistan Eyalet merkezi Zahidan’da gerçekleştirdiği ve “kanlı cuma” olarak adlandırılan katliamın ardından her cuma yapılan eylemler devam ediyor.

Her Cuma günü namaz sonrasında alanlara çıkan Sistan ve Belucistanlıların sokaklara çıkmasını engellemek için bu hafta da polisler ve askerler, Zahidan başta olmak üzere kentin birçok noktasında konumlandırıldı.

Birçok kentte kontrol noktası

Kontrol noktalarının artırıldığı kentte yoldan geçen tüm araçlar durdurularak arama yapılırken, kontrol noktalarının Keshavarz, Jam-e-Jam, Hayyam, Ortak Çarşı, Kosar ve sokak aralarında oluşturulduğu belirtildi.

Kente giriş çıklarda kontrol

Zahidan’da bulunan ve eylemlerin başlangıç noktalarından biri olduğu kabul edilen Mekke Cami etrafı tamamen ablukaya alınırken, o sırada camide bulunan yurttaşlar da saatlerce abluka içerisinde bekletildi. Yine Zahidan kent girişinde de kontrol noktaları attırılırken, masalar kurularak kente giriş ve çıkış yapanların kimlik bilgilerinin alındığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

#Kanlı #Cuma #eylemleri #öncesi #Zahidan #abluka #altına #alındı

EN SON EKLENENLER