Lozan Üniversitesi’nde tecrit protestosu

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride karşı Lozan Üniversitesi’nde Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri eylem yaparak, duyarlılık çağrısı yaptı

İsviçre’de Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri de Lozan Üniversitesi’nde Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı eylem gerçekleştirdi. Eylemlerini Kurdistan’ın birçok devlet tarafından dörde bölündüğü Lozan kentinde gerçekleştirdiklerini belirten gençler, Türkiye, İran, Irak ve Suriye arasında dörde bölünen Kurdistan’ın 100 yıldır bu devletlerin işgali altında olup, uluslararası toplumunun gözleri önünde halklara defalarca soykırım uygulandığı hatırlatıldı.

Kurumlara çağrı

Yüzüncü yılına giren Kürt soykırım politikasının PKK lideri üzerinden yürütüldüğüne dikkati çeken gençler, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dünyada eşi benzeri görülmemiş bir tecrit uygulanmaktadır. 22 aydır ailesinin, avukatların ve bazı sivil toplum kurumlarının yüzlerce başvurusuna rağmen hiçbir görüşme sağlanmamış ve kendisinden haber alınamamaktadır. Milyonlarca insanın iradesi olarak gördüğü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan bu insanlık dışı tecridi kınıyor, konuyla ilgili kurumları ve uluslararası toplumunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan insanlık dışı tecridi ve işkenceyi kabul etmediğimizi ifade ediyor, tüm kurumları göreve çağırıyor, uluslararası toplumunda duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

#Lozan #Üniversitesinde #tecrit #protestosu

EN SON EKLENENLER