İstanbul ve İzmir’in ardından Adana’da da açlık grevi: Tecrit herkesin sorunu

Tecrit ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı üç kentte devam eden açlık grevi eylemine dair konuşan ESP’li Müldür, tecridi kırana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekler Federasyonu (SGDF), PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecrit ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı başlattıkları açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. İzmir ve İstanbul’un ardından Adana’da da eylem başlatıldı.

Açlık grevine giren ESP İstanbul İl Örgütü üyesi Züleyha Müldür, eylemlerine dair Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Grevi cezaevlerinde yaşanan tecrit ve hak gasplarına karşı başlattıklarını belirten Müldür, greve “sorumluluk ve görev bilinciyle” başladıklarını söyledi. Müldür, “Garibe Gezer’e, siyasi tutsaklara yapılan insanlık dışı tecrit, işkenceler, hak gaspları, çıplak aramalar, ağız içi aramaların dayatması, ayakta sayımların yapılması, sağlık güvencelerinin kısıtlanmasından dolayı eyleme başladık. Biz de sonuç olarak politik birer birey olarak, potansiyel birer tutsak adayıyız” ifadelerini kullandı.

Müldür, tecrit kırılana kadar farklı alanlarda eylemlerin süreceğini belirtti. “İçerideki tutsakların yaptıklarını dışarıdakiler olarak artık devr aldık” diyen Müdür, dayanışmayı büyütüp, birleşik bir zeminde daha geniş çaplı çalışmalar yürütüleceğini ifade etti.

Hem açlık grevi hem kurumlara ziyaret

Müldür, eylem boyunca görüştükleri kurum ve kuruluş temsilcileriyle “tecridi kırmak için neler yapabiliriz” tartışması yürüttüklerini ifade etti. Müldür, “Grev boyunca kurumları gezip kendi amacımızı, eylem niteliğimizi, yapacaklarımızı onlara ilettik. Onlar da bundan etkilendiler. Çünkü normalde açlık grevleri belli bir yerde, belli bir zamanda yapılır. Kurumlar da gelip ziyaret eder ve dayanışma mesajları verir. Ama biz burada hem açlık grevi yapıp hem de kurumları ziyaret edip kendi amaçlarımızı söyledik. Biraz da bu sorumluluğu kurumlara, aydınlara, gazetecilere, tutsak ailelerine iletmek ve onların da bu konuda bir söz ve eylem hakkına sahip olmalarını istedik” diye konuştu.

‘Tecrit tutsak potansiyeli taşıyan her kesin sorunu’

Tecridin herkesin sorunu olduğunu vurgulayan Müldür, bütün partilerin, tutsak potansiyeli taşıyan tüm insanların sorunu olduğuna dikkat çekti. Müdür, “Dışarıda bir tweet atan insan da bugün yargılanıp politik bir tutsak haline gelebilir. Sadece bir parti üyesi ya da bir parti çalışanı olmak zorunda değil, ya da bir aydın da olmak zorunda değil. Dışarıdaki insanlar bile artık eleştirdikleri şeylerden dolayı tutsak olabilir. Sadece içerideki insanlar birer tutsak değil, biz de birer tutsağız aslında. Çünkü düşüncelerimiz ifade edemiyoruz, fikirlerimizi beyan edemiyoruz. Beyan ettiğimiz zaman kısıtlama geliyor, gözaltı oluyor. Ondan sonra da tutsaklık başlıyor” ifadelerini kullandı.

‘Öcalanı merak eden milyonlar var’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 22 ayı aşkın bir süredir haber alınamadığına dikkati çeken Müldür, buna dair kamuoyuna bir bilgilendirme yapılması gerektiğini vurguladı. Müldür, “Avukatları dahil hiç kimseyle görüştürülmüyor. Ailesinin, avukatlarının ve halkın durumunu bilmesi lazım. Bunun açıklanması ya da biriyle görüştürülmesi lazım. Çünkü onu merak eden milyonlar var. Bütün kamuoyunun bilgisine bir şey sunulmalıdır. Bu talep doğrultusunda tecridin sadece Abdullah Öcalan tarafından değil, tüm tutsaklara karşı bir tehdit aracı olarak kullanılıp, sindirilme ve siyasi görüşlerin yasaklanması söz konusu” diye kaydetti.

Müldür, şöyle devam etti: “Tecrit süreci Abdullah Öcalan’la başladı. Onunla beraber ciddi bir operasyonel durum oldu. Tüm siyasi tutsaklara da aynı baskı ve tecridi uygulayıp, sindirme çabasındalar. Bu tecridi kırıp, o planı da yok etmek istiyoruz.”

HABER MERKEZİ

#İstanbul #İzmirin #ardından #Adanada #açlık #grevi #Tecrit #herkesin #sorunu

EN SON EKLENENLER