Erdoğan’ın desteklediği Fidan’ı kimse istemiyor

AYM başkanlık seçimleri öncesi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklediği aday Fidan’ı kimsenin istemediği belirtildi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresi 13 Şubat’ta doluyor. Arslan’ın yerine seçilecek isim için yarın seçimler yapılacakken,  AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise kendisine yakın AYM üyelerini Saray’a davet ederek, başkan adayı İrfan Fidan’ı desteklemelerini söylediği iddia edildi.

Fidan’ı kimse istemiyor

Halk TV’nin haberine göre, AYM’nin 10 kişilik iktidara yakın üye blokundan dahi Fidan’ın adaylığından rahatsızlığını dile getirdiği belirtilirken, Fidan’ın adaylığının doğru olmadığını düşünen bazı AYM üyelerinin ise, buna gerekçe olarak Fidan’ın kıdeminin başkan olması için yeterli olmadığını ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı süreçte çok tartışmalı kararlarda etkisinin olduğunu belirtildi.

 Arslan yeniden aday

Arslan’ın AYM’deki odasını toplamaya başladığı ve akademiye dönmeyi planladığı, ancak AYM üyelerinin buna izin vermediği iddialar arasında yer alıyor. Sürecin kritik olduğunu belirten AYM üyelerinin, destekleyici açıklamalarda bulunmasıyla 2024’te üyelik süresi dolan Arslan yeniden aday oldu.

Kritik davalarda görev aldı

Yargıtay’a atandıktan kısa bir süre sonra hemen AYM’ye seçilen Fidan birçok kritik davada adından söz ettiren isimlerden. Fidan, AKP ile cemaatin arasının açıldığı “17-25 Aralık” yolsuzluk soruşturmaları, “Selam Tevhid”, “MİT Tırları”, “Şike Davası”,  “Gezi”, “Osman Kavala” ve yine barış istedikleri için işlerinden edilen binlerce akademisyenin atılmasına gerekçe yapılan “Barış Bildirisi”, “Cübbeli Ahmet Hoca” davası gibi birçok önemli dava ile adını duyuran bir isim.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#Erdoğanın #desteklediği #Fidanı #kimse #istemiyor

EN SON EKLENENLER