Feyruz, Suudi Arabistan’ın konser teklifini reddetti

Arapça müziğin efsanevi isimlerinden Feyruz, Suudi Arabistan’ın konser teklifini ‘özgürlük yalanlarınıza alet olmayacağım’ diyerek reddettiği iddia ediliyor

Suudi Arabistan’da düzenlenen kraliyet konserleKraliyet konserleririne katılmayı reddeden Feyruz, Arap basınında gündem oldu. Gerekçe olarak ise Feyruz’un son zamanlarda Arabistan’ın gerek kadın özgürlüğü ve gerek toplumsal özgürlükler başlığındaki adımlarını gerçek ve samimi bulmadığı ve bu tür tanıtım çalışmalarının parçası olmak istemediği şeklinde belirtiliyor.

Kraliyet performans konserleri genelde eserlerini Arapça icra eden sanatçılar için çok önemli görülüyor. Zira bu konserler hem bir tür devlet organizasyonu olarak ele alınıyor hem de katılan sanatçılara yüklü miktarlarda ödemeler yapılıyor.

Konuyu sanal medya hesabından duyuran Arap akademisyen Esad Abdulhalil’e göre Suudiler Feyruz’a Riyad’daki herhangi bir etkinlikte performans sergilemesi için milyonlarca dolar teklif etmesine rağmen Feyruz bunu reddetti. Feyruz’un uzun yıllardan bu yana Suudi Arabistan’ın genel olarak Filistin sorunu ve Arap dünyasındaki sorunlara dair aldığı negatif pozisyonu eleştirdiği biliniyor.

Yaşanan olayı doğrulayan Feyruz’un kızı Rima Rahbani Feyruz’un sadece Lübnan’da sahne alacağını duyurdu.

DIŞ HABERLER

#Feyruz #Suudi #Arabistanın #konser #teklifini #reddetti

EN SON EKLENENLER