Cezaevinde yan yana oturmaya izin yok!

Maraş Türkoğlu L Tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan kardeşine ziyaret sırasında işkenceye varan muamele ile karşılaşan Fikret Çağlayan İHD’ye başvurdu

Hak ihlallerinin arttığı cezaevlerinde tutuklular aileleri aracılığıyla yaşadıkları sorunları dile getirirken, aileler de görüş sırasında aynı işkenceye maruz kalıyor.

Maraş Türkoğlu L Tipi 2 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan kardeşi Hikmet Çalağan’ın görüşüne gittiği sırada gardiyanların saldırısı karşılaşan Fikret Çağlayan, maruz bırakıldığı ihlaller nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’ne başvurdu.

Yan yana oturmak bile yasak

Cezaevi ziyaretlerinde insani olmayan tutumlarla karşılaştıklarını vurgulayan Çalağan,”Aramalarda kişilik haklarına saldırı, tacize varan tarzdaki aramalar, genel yaklaşımlarındaki kabalıklarla birlikte, görüş alanındaki sürekli olarak yaşanan müdahalelerle görüş yapamaz duruma geliyoruz. Tutuklu olan kardeşim ile yan yana oturmamıza izin verilmiyor. Karşılıklı oturmamız gerektiği söylenerek yan yana oturmamız ve sarılmamıza izin verilmiyor” dedi.

İşkence boyutuna vardı

Görüş sırasında diğer tutuklularla insani bir görev olarak selamlaşmaya çalıştıklarını ancak bu durumun engellendiğini belirten Çalağan, “Selamlaşmalarımız bağırmalar ve çağırmalar, fiili saldırı ile engelleniyor. Bu durum görüş alanını terörize edilerek işkence boyutlandırılıyor” diyerek yaşadıkları saldırıları anlattı.

’29 yıldır bekliyoruz’

Çeşitli bahanelerle tutuklulara verilen disiplin cezaları ile infazlarının yakıldığına dikkat çeken Çalağan, bir yıldan az kalan tutukluluk sürelerinin uzatılacağı kaygısının kendisini tedirgin ettiğini söyledi. Kardeşinin bazı sağlık sorunları bulunduğunu ve 29 yıldır tahliye edilmesini beklediğini dile getiren Çalağan, annesinin oğlunu görmeden hayatını kaybettiğini belirtti.

Koğuş aramalarında tutukluların taciz edildiğini ifade eden Çalağan,  Türkoğlu 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nin bir işkenceye dönüştüğünü aktardı.

HABER MERKEZİ

#Cezaevinde #yan #yana #oturmaya #izin #yok

EN SON EKLENENLER