Semsûr’da üç kişilik aile kurtarıldı

Semsûr’da 84 saat sonra bir anne, kızı ve oğlu enkazdan kurtarıldı

Semsûr merkez Yeni Mahallede bulunan ve depremde enkaz haline gelen 6 katlı Doğukent Apartmanı’nda yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşam belirtisine ulaşıldı. Bunun üzerine enkaz çevresinde bulunan ve Ege bölgesinden gelen maden işçileri sesin geldiği bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kazı çalışması yapan maden işçileri, Büyükşahin ailesinin fertleri olduğu belirlenen 3 kişiye ulaştı.

Anne ve iki kardeş çıkarıldı

Mezopotamya Ajansı’ndan(MA) Ahmet Kanbal’ın aktardığına göre kazı çalışması ile birlikte binanın önüne 4 ambulans sevk edilerek, yaşam koridoru oluşturuldu. Bir süre sonra enkazdan çıkarılan Zeynep Büyükşahin, koridordan geçirilerek ambulansa alındı. Kısa süre sonra ise ağabeyi olduğu öğrenilen Hüseyin Büyükşahin de enkazdan çıkarılarak, başka bir ambulansa alındı.

Uzun uğraşların ardından iki kardeşin çıkarıldığı yere yakın bir noktada anne Emine Büyükşahin’e de ulaşıldı. Enkaz altından ağır yaralı olarak çıkarılan anne Büyükşahin de ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

Büyükşahin ailesinin yakınları enkaz başında sevince boğulurken, ailenin bir ferdinin daha enkaz altında olduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ

#Semsûrda #üç #kişilik #aile #kurtarıldı

EN SON EKLENENLER