‘Sıkıntımız yok’ diyen İl Sağlık Müdürü: Köylere çadır gönderecek halimiz yok

Meletî’de bulunan hastanelerde doktorlar ilaç sorunu yaşandığını belirtirken, durumun ‘kontrol altında’ olduğunu iddia eden İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, olduğu köylere dair soruya ise ‘Köylere çadır gönderecek halimiz yok’ dedi

Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen, 10 kenti etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen saat artmaya devam ediyor. Deprem bölgelerinde bulunan hastanelerde yetersiz kapasite, ilaç ve malzeme sorunu da sürüyor.

KOAH ilaçları yetersiz

Mezopotamya Ajansı’ndan Fırat Can Arslan’ın Meletî merkezde ziyaret ettiği Turgut Özel Tıp Merkezi ile Meletî Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir doktor, en büyük sorunlarının ilaç olduğunu belirtirken, KOAH ilaçlarının olmaması nedeniyle tedavi gören depremzedelerden bir kısmının yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, ilaç tedariki için kurulmuş üç çadır bulunuyor. İlaç eksikliğinin devam ettiği kentte, eczacılar odası gönüllüleri bazı ilaçları kırarak hastalara paylaştırdıklarını ilettiler.

Meletî’de hastane önünde uzun kuyruklar

Meletî Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de durum farklı değil. Hastanenin bir kısmı hasar görmüş halde iken, bazı katlar neredeyse boş. Depremde evi yıkılan insanlar ise hastaneye sığınmış durumda. Depremzedeler için yeterli odaların bulunmadığı hastanede, koridorlar ve depoların yanı sıra hastane önünde kurulan mobil triaj alanlarında hasta yoğunluğu bulunuyor. Hastane önünde kurulan sahra çadır hastanelerinden ilaç temin etmeye çalışan depremzedeler ve yakınları oluşan uzun kuyruklarda bekliyor.

‘Köylere çadır gönderecek halimiz yok’

Hastanede deprem sürecinde yaşanan sorunlara yönelik soruya cevap veren bir Acil Servis doktoru, hastane yönetiminin “illallah ettirdiğini” ifade ederken, deprem sürecinin iyi yönetilmediğini söyledi.

Ardından Meletî’deki genel sağlık hizmetleri hakkında bilgi almak için MA’nın konuştuğu Meletî İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, durumun “kontrol altında olduğunu” iddia etti. Ajansa konuşan doktor ve eczacıların dikkat çektiği ilaç sorununa dönük sorulan soruya ise “sıkıntımız yok” yanıtını veren Berk, insanların enkaz altında kaldığı, enkazda kalmayanların ise soğuktan donmak üzere olduğu köylere dair ise verdiği “köylere çadır gönderecek halimiz yok” yanıtı dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

#Sıkıntımız #yok #diyen #İl #Sağlık #Müdürü #Köylere #çadır #gönderecek #halimiz #yok

EN SON EKLENENLER