BM: Suriye’de depremden 8,8 milyon insan etkilendi

BM tarafından yapılan açıklamada Mereş merkezli depremlerden Suriye’de 8,8 milyon kişinin etkilendiği belirtildi

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklama ile 6 Şubat’ta Mereş (Maraş) merkezli meydana gelen depremlerin Suriye’de 8,8 milyon kişiyi etkilediği belirtildi. BM Suriye Temsilci Yardımcısı Nejat Rochdi, sanal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bu insanların çoğunun insani yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

BM’den yardım itirafı

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Türkiye ve bağlı paramiliter gurupların hakimiyetinde olan Suriye’nin kuzeybatısında aktivistler ve yardım görevlileri depremi takip eden günlerde BM yardımının eksikliğinden şikâyetçi olurken, BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths de BM’nin mağdurlara yardım edemediğini itiraf etmişti.

Almanya’dan destek sözü

Şu ana kadar BM yardımı taşıyan 140’tan fazla kamyonun Türkiye üzerinden, 9 binden fazla binanın tamamen ya da kısmen yıkıldığı bölgelere gönderildiği bildirildi. Almanya, Suriye’deki deprem mağdurlarına milyonlarca dolarlık ek yardım sözü verirken, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Bild gazetesine verdiği demeçte, “Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi yardım kuruluşlarının önüne engel üstüne engel çıkarıyor olsa da oradaki insanları yalnız bırakmayacağız. Artık başlarını sokacak bir çatı, temiz içme suyu, yiyecek ve ilaç gibi en temel ihtiyaçlardan bile yoksunlar. İşte bu nedenle bölgeye yönelik yardımlarımızı bir kez daha 22 milyon euro arttırıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

#Suriyede #depremden #milyon #insan #etkilendi

EN SON EKLENENLER