Fırsatçılar yine iş başında: Ev taşıma 20 bin lira!

Depremin ardından birçok yurttaş yıkık evlerini terk ederken, Nurdağı’nda nakliye ücretleri 20 bin liraya kadar çıktı

Depremin ardından can kayıpları artarken, yaşayanlar ise barınma sorunu ile yüz yüze. Dîlok’un (Antep) Nurdağı ilçesinde de, neredeyse tüm yapılar zarar görürken, yaşam durma noktasına geldi.

Bakanlık onaylıymış

Büyük oranda yıkılan ilçeye “koordinatör vali” olarak atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin ilçenin tamamının yıkılacağını belirtmesinin ardından halk ilçeyi terk etmeye başladı. Kalanların birçoğu ise yıkılan evlerindeki eşyalarını alma telaşı içerisine girdi. İlçede her köşe başında asansörlü nakliye araçları dikkat çekerken, nakliyeciler, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından verilen onaylı belgeyle taşıma işlerini yaptıklarını ileri sürdü.

20 bin liraya ev taşıma!

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) İbrahim Irmak’ın haberine göre, nakliye araçları taşıma işlemi için 6 bin liradan başlayan fiyatlarla hasarlı evlerden eşya taşıdıklarını belirterek, kimi zaman bu işlemin evin hasar ve kat yüksekliğine göre 20 bin liraya kadar yükseldiğini belirtti.

20 bin liraya kadar ödenen fahiş fiyatlar depremzedelerden alınırken nakliyeciler bu fiyatların ise sadece Dîlok sınırları için geçerli olduğunu belirtiyor.

DÎLOK

#Fırsatçılar #yine #iş #başında #taşıma #bin #lira

EN SON EKLENENLER