Ruhsatı tartışılan rezidansın enkazı kaldırıldı

Meletî’de depremde yerle bir olan ve kamuoyunda ruhsatı tartışılan Trend Garden Rezidans’ın enkazı kaldırıldı

Depremde Meletî’nin merkez ve köylerinde 2 bin 528 bina yıkılırken, kent genelinde bin 500’e yakın kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Henüz kimlik tespiti yapılamayan cenazelerin olduğu kentte, enkaz altında insan kalmadığı açıklaması yapılırken, her enkazın başında asker ve polis bekliyor.

MA’dan Ahmet Kanbal’ın aktardığına göre 2001 yılında yapılan, ruhsatı ancak 2021 yılında alıp dış cephesi kaplandıktan sonra açılan, depremde yıkılan ve 60’a yakın insanın hayatını kaybettiği Trend Garden Rezidans, kentte çok tartışılan konu. Rezidans, usulsüzlükler ve rüşvet söylemlerini ispatlarcasına kentte ilk kaldırılan enkaz. Çevresindeki binalar zemin haricinde 4 veya 5 katlı olmasına rağmen söz konusu rezidansın eski fotoğraflarından zemin haricinde 7 katlı olduğu görülüyor. Mehmet isimli kent sakinlerinden biri, “Buranın ruhsatı 4-5 defa değişti. Çok karşı çıktılar ama bir şekilde ruhsat almayı başardı. 2018’de yapıldı. Etrafındaki eski binalar ayakta olmasına rağmen bu bina ilk depremde yıkıldı” dedi.

#Ruhsatı #tartışılan #rezidansın #enkazı #kaldırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER