Savaştan kaçıp geldiği Semsûr’da depremde 4 çocuğunu kaybetti

Suriye’deki savaşan kaçarak Semsûr’a gelen Fadiyel Mustafa, depremde 4 çocuğunu kaybetti

Depremin yerle bir ettiği Semsûr’da ( Adıyaman) enkazlar hala yerde iken, ölü sayısı her geçen gün artıyor. Yaşayanlar ise acılarıyla baş başa. Onlardan biri de Suriye’deki savaştan kaçıp Semsûr merkeze bağlı Balyan köyüne gelen Fadiyel Mustafa.

103 kişinin hayatını kaybettiği köyde Mustafa da depremde 4 çocuğunu kaybetti. Mustafa,  3 gün boyunca yardım beklediklerini, 13’üncü günde de çadır alabildikleri ifade etti.

4 çocuğunu kaybetti

JINNEWS’ten Medya Üren’ün haberin göre, Mustafa Halep’ten savaştan dolayı göç etmek zorunda kalırken, gedikten 6 ay sonra evlendirilir ve Mersin’e yerleşir.  Bir yıl önce de yaşanan ekonomik krizden kaynaklı Balyan köyüne gelen Mustafa,  depremde Ayşe, Mehmet, Yusuf ve Emir Küçükboğa isimli 4 çocuğunu kaybetti.

Savaş, yoksulluk, ölüm…

Anadili Arapça olduğu için duygularını öğrendiği sınırlı Türkçe ile anlatmaya çalışan ve depremden eşi ile birlikte kurtulan Mustafa, tek bir çocuğunu dahi kurtaramadığını ifade ederek, “Yalnızdım bir kez daha yalnız kaldım” dedi. Mustafa yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Çocuklarımı kurtaramadım. En büyük çocuğum 5, en küçüğü ise daha 1 yaşındaydı. Yardım istedim ama kimse gelmedi. Kimse yardım etmedi. 3 gün boyunca enkazın üzerinde yattım. Hava soğuktu. Yağmur yağıyordu ve çocuklarımı yağmur altında bırakamıyordum. Ellerimle onların üzerindeki taşları kaldırmaya çalıştım ama olmadı.  Elimden bir şey gelmedi.  Savaştan kaçtım, kimsem yoktu şimdi burada her şeyimi kaybettim.”

Yardım gelseydi ölmezlerdi

Çocuklarını enkazın çıkardıktan sonra arabada yattığını söyleyen Mustafa, 13’üncü günde ancak çadır alabildiğini dile getirerek, “Eğer yardım erken gelseydi belki ölmezlerdi. Çocuklarımın giysilerini çıkardılar ama onları bana çıkarmadılar. Köye her şey geç geldi. Birçok komşum öldü. Biliyorum ki hepsi şehit. Hepsi günahsızdı” diye belirtti.

SEMSÛR

#Savaştan #kaçıp #geldiği #Semsûrda #depremde #çocuğunu #kaybetti

EN SON EKLENENLER