Suruç aileleri depremzede çocuklara oyuncak gönderdi

Suruç Katliamı aileleri, depremzede çocuklara oyuncak gönderdi

Suruç Aileleri İnisiyatifi, IŞİD saldırısına uğrayan Kobanê kentinde çocuklara oyuncak götürmek üzere bulundukları Riha’nın Pirsûs ilçesinde bombalı saldırı sonucu katledilen“33 Duş Yolcusu” için başlattıkları Adalet Nöbeti’nin 91’inci ayında da Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi’nde bir araya geldi.

Nöbet alanına, depremzede çocuklarına götürülmek üzere oyuncak getirildi. Toplanan oyuncakların, bu akşam deprem bölgesine götürüleceği aktarıldı.

Adalet mücadelesi 

Nöbette, Suruç saldırısında yaşamını yitiren Vatan Budak’ın babası Murat Budak söz alarak, katliam ardından kurulan inisiyatifin, katliamın aydınlatılması için mücadele yürüttüğünü ifade etti. Adalet mücadelesi yürüttüklerini sözlerine ekleyen Budak, bu mücadeleyi mahkeme salonlarında da yürüttüklerine işaret ederek, “Avukatlarını dosya incelemesinde çıkardıkları somut delillerin dosyaya girmesi için çabalıyor, mahkemeye verdiğimiz beyanlarda bu delillerin dava dosyasına konulmasını istedik. Bu deliller Ankara ve Amed katliamlarının aydınlatılmasının önünü açacağına inanıyoruz” dedi.

23 Mart’ta Rıha’nın Curne Reş (Hilvan) ilçesinde bulunan cezaevi kampüsünde yer alan mahkeme salonlarında davanın görüleceği bilgisini paylaşan Budak, duyarlılık çağrısı yaptı. Budak, depreme de işaret ederek, yaraların sarılması için dayanışma çağrısında bulundu.

Nöbet, oturma eylemi ardından son buldu.

#Suruç #aileleri #depremzede #çocuklara #oyuncak #gönderdi

EN SON EKLENENLER