Narlı’da 9 bin depremzedeye sadece 1 doktor hizmet veriyor

Depremin merkez üssü Bazarcix ilçesine bağlı Narlı’da dün açılan Salih Hayırsöz Entegre Sağlık Merkezi’nde, 9 bin depremzedeye sadece bir doktor hizmet veriyor

Deprem sonrası yeni yapılan hastaneler de dahil birçok sağlık kuruluşu ya hasar aldı ya da yıkıldı.

Mereş’in Bazarcix (Pazarcık) ilçesine bağlı Narlı beldesi de depremlerde büyük hasar alan yerleşim yerlerinden. Belde de 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken binlerce insan sağlık hakkına erişmek için günlerce bekledi.

MA’dan Dilgeş Ruvanas’ın haberine göre depremden 14 gün sonra beldede Salih Hayırsöz Entegre Sağlık Merkezi hizmet vermeye başladı. Sağlık merkezinde Narlılı olan bir doktor ve bir hemşire hizmet veriyor.

Hem doktor hem de hemşire depremze de olmasına rağmen, 9 bin insanın yaşadığı yerde Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir sağlıkçı görevlendirilmediği için çalışmak durumunda kaldı.

Depremin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen beldede gönüllüler tarafından kurulan çadır kentte halen seyyar bir banyo ve tuvalet de kurulabilmiş değil. Sağlıkçılar bu durumun da beldede önümüzdeki günlerde ciddi salgın hastalıklara neden olacağı endişesini taşıyor.

MEREŞ

#Narlıda #bin #depremzedeye #sadece #doktor #hizmet #veriyor

EN SON EKLENENLER