‘Tandırlıkta nöbetleşe kalıyoruz, bize hâlâ bir yardım gelmedi’

Deprem sonrası 5 gün ahırda kaldıklarını ve şimdide tandırda yaşadıklarını söyleyen Elbistanlı yurttaşlar, Kürt ve Alevi oldukları için ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünüyor

Mereş’teki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan’ın kırsal mahalleleri yaralarını sarmış değil.

İlçeye bağlı Hasanali Mahallesi’nde depremin üzerinden günler geçmesine rağmen hayvanları halen yıkık bir ahırda kalan yurttaşlar, barınamadıkları için göç etti.

100 kişinin yaşadığı mahallede şu an sadece 3 kişi kalırken, böyle devam etmesi durumunda kendilerinin de göç edeceğini ifade etti.

Ayrıca yurttaşlar yardımların bölgeye gelmemesinin nedenini Kürt ve Alevi olmalarına bağlıyor.

MA’dan Adnan Bilen’in haberine göre depremzedele Aksu ailesinin anlatımları şöyle;

Depremin olduğu gece üç çocuğuyla birlikte köyde adeta rehin kalan ve ilçe merkezi ile hiçbir iletişim kuramayan Aksu ailesi, devletin kendilerine hiçbir şekilde el uzatmadığını belirtti.

Yaşadığı geceyi anlatan Leyla Aksu, “Eksi 20 derecede 4 gün boyunca dışarıda mahsur kaldık. Biz evimize giremedik, bu kar ve kışta dışarıda beklemek zorunda kaldık. Hiçbir şekilde devlet yetkilileri bizi sormadı. Kimse bize yardımcı olmadı. Halen mağduruz. Böyle olmaması gerekiyordu. İnsanın, halkına bu kadar duyarsız olmaması gerekiyor” dedi.

‘En azından çadır verebilirlerdi’

Deprem gecesi mahalle yolunun kapalı olduğunu, telefonların çekmediğini ifade eden Aksu, “Ben ve 4 çocuğum donmak üzereydik. Biz köyde, bir ahırın içerisinde yüz kişi hayvanlarla beraber kaldık. Beşinci gün bir ekip geldi ve yollarımızı açtı. Yaşlılarımız perişan oldu. Yine hayvanlarımız enkaz altında kalarak öldüler. Mağduriyetimiz devam ediyor, en azından hayvanlarımızı barındıracağımız bir yer verebilirlerdi. Ya da bize bir çadır verebilirlerdi” diye konuştu.

Kürtler ve Alevilere ayrımcılık var

Kürtler ve Alevilerin ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Aksu, “Bu halka el uzatması gerekiyordu. Ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. Bana bir el uzatılmamış, bir yardım edilmemişse elbette ben böyle düşünürüm” diyerek tepki gösterdi.

Tandırlıkta yaşıyoruz

Evlerinin enkaza döndüğünü ifade eden Hüseyin Aksu ise, “Deprem oldu dışarıya kaçtık. Günlerce ahırda kaldık. Yardım bize günler sonra geldi. Bize hala çadır vermediler. Şu an bir tandırlıkta kalıyoruz. Üç kişiyiz ve sabaha kadar nöbetleşe uyumak zorunda kalıyoruz. Bu şekilde yaşamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

MEREŞ

#Tandırlıkta #nöbetleşe #kalıyoruz #bize #hâlâ #bir #yardım #gelmedi

EN SON EKLENENLER