Buldan: Hesap vere vere gideceksiniz

Hatay’da depremzedeleri ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın sorumluluğuna dikkat çekerek ‘Bu halk, sizden hesap soracak, hesap vere vere gideceksiniz’ dedi

Mereş (Maraş) merkezli 6 Şubat’ta peş peşe yaşanan iki depremin ardından kent kent gezen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, depremden en çok etkilenen kentlerden olan Hatay’a gitti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve bileşen partilerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bir heyetin eşlik ettiği Buldan, İskenderun’da bulunan Koordinasyon Merkezi’nde depremzedeleri ziyareti etti. Buldan burada bir açıklama yaptı.

Dayanışma acıları hafifletti

Hatay’da bir kez ölüm ve yıkımlara tanık olduklarını belirten Buldan, “Evet, acı büyük, yıkım büyük ancak bütün bunlar karşısında büyük bir dayanışmanın olduğunu da gördük. Belki bizleri ayakta tutan tek şey, bu tür olaylarda, bu tür afetlerde dayanışmadır, birlikte omuz omuza yürümektir. Dayanışmanın acıyı hafifletmesinin bizlere verdiği güçtür” dedi.

Çadırlara ihtiyaç var

Hatay başta olmak üzere bütün kentlerde eksikliklerin olduğuna dikkat çeken Buldan, ” Çadır eksikliğinin çok fazla olduğu, ısınmanın, barınmanın çok fazla yaşandığı bu kentte, bir kez daha feryatları duyuyoruz. Çadıra ihtiyaç var, barınmaya ihtiyaç var. Enkazın altından insanların yakınlarının çıkarılmasına ihtiyaç var. İlk günlerde hiçbir şekilde müdahale edilmeyen, iş makinelerinin olmadığı bu kentlerde, bugün bakıyoruz iş makineleri enkazları kaldırmak için sıraya girmişler. Depremzedelerin yakınlarını enkaz altında bırakanların feryadı, cenazelerine bir an önce kavuşmak, bu cenazelerin vücut bütünlüğü bozulmadan, dini vecibeler yerine getirilerek defnedilmesidir” şeklinde konuştu.

Bu halk sizden hesap soracak

Sorumluluğu olanların sorumlu değillermiş gibi davrandıklarını belirten Buldan sözlerine şöyle devam etti: “Binlerce insanımızın enkaz altında kalmasından dolayı hesap vereceksiniz. Bu halk sizlerden hesap soracak. Binalara imar affı çıkarmanızdan dolayı sizlerden hesap soracak. Enkaz altında kalan insanları çıkarmadan, enkaz kaldırma işlemlerine başladığınız için sizlerden hesap soracak. 20 yıldır topladığınız yaklaşık 40 milyar dolarlık deprem vergisini, depremin dışında her yerde çarçur etmenizden dolayı insanlar sizden hesap soracak. Dolayısıyla bütün bunlar yaşanırken, ‘Bana bir yıl verin’ diyen Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz, bu ülkenin, bu halkların, bu toprakların, bu coğrafyanın, bırakın size bir yıl, bir gün dahi tahammül edecek gücü kalmadı. Bir yılı size ödül olarak size hiç kimse vermeyecek. Çünkü gideceksiniz. Bu halk, sizden hesap soracak, hesap vere vere gideceksiniz.”
“Bu depremlerden, bu afetlerden kurtulmanın ilk adımı, AKP-MHP iktidarını göndermektir” diyerek sözlerine devam eden Buldan, “Atacağımız ilk adım, AKP ve MHP iktidarını göndermek olacak” dedi.
Heyetin kentteki ziyaretleri sürüyor.

HATAY

#Buldan #Hesap #vere #vere #gideceksiniz

EN SON EKLENENLER